Tensiuni la Federația Română de Lupte. "Am fost jignit, amenințat!"

2940
2
Tensiuni la Federația Română de Lupte.

Articole de la același autor

O nouă situație conflictuală în lumea luptelor românești. Arbitrul internațional Ovidiu Lazăr, personalitate marcantă a sportului pe saltea, binecunoscut la nivel mondial grație prezenței la nu mai puțin de cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, lansează săgeți către conducerea Federației Române de Lupte, spunând că a fost jignit, marginalizat și chiar amenințat! 


"Este o tensiune inimaginabilă în federație și totul pleacă de la actuala conducere, care consideră această instituție o afacere personală. Actuala conducere - și când spun asta mă refer la președinte și la secretarul general - are un comportament departe de cel pe care îl impun funcțiile respective. Este o totală lipsă de respect. Au început cu sportivii, iar acum continuă cu membrii Biroului Federal. Totul a pornit în momentul în care nu am mai fost de acord cu propunerile conducerii. E ceva de genul «Cine nu e cu noi e împotriva noastră» și trebuie executat. Din acel moment, nu am mai primit delegări la competiții și am fost jignit constant. Chiar amenințat! Mi s-a spus așa: «Vezi că o să ai probleme! ». Și pentru ce, că nu sunt de acord cu acțiunile președintelui. Am o vârstă, un statut, o carieră și niște rezultate în urmă, iar după o viață dedicată luptelor, nu accept să fiu amenințat!", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ovidiu Lazăr. 


Pentru cititorii mai puțin familiarizați cu luptele, facem precizarea că Ovidiu Lazăr este cel mai titrat arbitru român de lupte. 
A participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice - Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008 și Londra 2012 -, conducând nu mai puțin de nouă finale olimpice. 


Performanțele sale nu au rămas nerăsplătite de către Federația Internațională de Lupte. Astfel, Ovidiu Lazăr a fost distins cu Fluierul de Aur, Medalia de Aur și Insigna de Aur, primind peste 100 de delegări din partea aceluiași for mondial. 


Ovidiu Lazăr nu este singurul care vorbește despre atitudinea conducerii Federației Române de Lupte. Recent, fostul mare campion olimpic Ștefan Rusu a spus că are "o mare durere în suflet", după tratamentul de care a avut parte în puținele zile petrecute la Rio de Janeiro. Despre acest subiect, am scris la vremea respectivă. 


XXX


Am solicitat un punct de vedere și din partea conducerii Federației Române de Lupte. Atunci când aceasta va fi transmis redacției, va fi dat la rându-i publicității. 




Comentează știrea

Viorel
7 septembrie 2016
Tensiuni la FRF

Salut! Îl cunosc pe maestrul Lazăr Ovidiu de când am început luptele un arbitru foarte influent în țară sar mai ales la competițiile internaționale. Tot respectul maestre! La fel ma bucur sa vad foști colegi de ai mei Cărare,în Mircea Constantin, Onciu Petre, Arghira Anton Zamfir Niculae, oameni care au ținut luptele în viața ca sportivi dar și acum ca antrenori! Conflicte sint și or să fie mereu totul este de găsit un dialog și căutate rezolvări pt ridicarea din nou a luptelor românești, tot respectul pentru Ghita Nicolae, care demonstrează în Germania profesionalitatea de antrenor instruit în România! Salutari din München și mult noroc sportivilor români la competițiile viitoare!!

Stefan Vasile Dinamo Bv
8 septembrie 2016
Lupte din România

Buna ziua oameni buni ! Respect pentru Domnul arbitru Lazar ..... dar trebuie încă o data sa ne uitam si la trecut si ,si la viitor , "trecut ; in acești anii de glorie al lui Dl Lazar luptele din România au dispărut, nu sa făcut nimic pentru sportivi sau pentru viitorul luptelor ba din contra sa furat enorm "si pe saltea "sa făcut legea old fashion cel bătrân are dreptate cel tânăr 'taci din gura' sau pleacă ! Ei bine noi cei tineri am plecat ne cerem scuze si ne pare rău dar nu a fost un viitor sigur sa luptam pentru România si ne-am dus toți in Germania, unde si Ghiță sa regăsit din norul de praf al României si a devenit antrenor al lotului național feminin german, bravo Gita Pentru rezultatele aduse nemților. De fapt acest mesaj adus la atenția oamenilor de rând despre Federația Romană De Lupte este o ultima încercare al acestor mari "Old fashion" arbitri si olimpici sa mai țină viitorul luptelor in mâinile lor pentru încă câțiva ani DAR GATA. PS Respect pentru Domnul Lazar si cel menționat Domnul Rusu . "Viitor " Colegilor din conducere Domnul Parcalap si Domnul Grigore nu va lăsați influențați de cuvinte mari si acuzări nedrepte, toți știm ce trebuie făcut ca sa avem succes,va fi greu sa înlăturăm obiceiul rău, si sa scăpam de cea ce a fost. Nu ne facem griji știm ca sunteți puternici si sportivi sunt alături de voi , sportivi cei tineri care au câștigat in 2 ani mai multe medali pentru tricolorul României decât generația Old fashion " in 18/20 ani! Fără prea multe cuvinte pentru cea ce va urma in viitor , doar succes si haideți băieți la treaba ca avem multe de realizat bravo FRL si cel mai important "sportivilor "

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Septembrie 2016
Stire din Sport : Aproape de podium la IAAF World Challenge
Pagina a fost generata in 1.3801 secunde