Liga Naţională de baschet masculin

Thriller la Focşani! BC Athletic Neptun s-a impus în prelungiri

121
Thriller la Focşani! BC Athletic Neptun s-a impus în prelungiri - thriller2-1617022371.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun Constanța a reuşit o victorie dramatică, după două reprize de prelungiri, în partida cu CSM Focşani, disputată la Sala Polivalentă din Focşani, în cadrul Ligii Naţionale.

După un prim sfert echilibrat, câştigat la limită (22-21) de constănţeni, formaţia gazdă a preluat nu numai iniţiativa, ci şi conducerea pe tabelă, după un sfert doi adjudecat cu 20-14. După pauza principală, „Gladiatorii din Tomis” au început cursa de urmărire şi au reuşit egalarea, după ce s-au impus în sferturile trei şi patru, 15-13, respectiv 16-13.

Pentru departajare, a fost nevoie de prelungiri. Prima repriză s-a încheiat tot indecis, 12-12, pentru ca, în cea de-a doua, BC Athletic Neptun să fie în „recital”: 15-6.

Astfel, formaţia constănţeană, antrenată de Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vladimir Mihai, câştigă cu scorul de 94-85 şi îşi trece în cont al doilea succes al stagiunii, după 78-48 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, tot în turneul de la Focşani.

De la constănţeni, Mario Adrian Lazăr a făcut cel mai bun meci al său de până acum. Doi jucători de la BC Athletic Neptun au stat pe parchet mai mult de 40 de minute, iar Lazăr a fost unul dintre ei. Jucătorul născut la Baia Mare a încheiat meciul în „double double” cu 28 de puncte, 13 recuperări şi o pasă decisivă, fiind cel mai eficient „Gladiator” de pe teren.

De altfel, în urma prestațiilor sale excelente în cele două meciuri ale turneului 9 de la Focșani, Mario Adrian Lazăr a fost inclus în echipa ideală a etapei, alături de Goran Filipovic (SCM U Craiova), Patrick Richard (U-BT Cluj Napoca), Devoe Joseph (CSO Voluntari) şi Karlo Zganec (U-BT Cluj Napoca).

XXX

Iată şi alte rezultate în partidele rundei: ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca - CS Municipal Târgu Jiu 103-68 (ardelenii au ajuns la a 18-a victorie din tot atâtea meciuri în campionat!), BC CSU Sibiu - SCMU Craiova 72-70, CSO Voluntari - CSM VSKC Miercurea Ciuc 74-62, CSA Steaua Bucureşti - CS Municipal Galaţi 75-87.


În clasament, BC Athletic Neptun a urcat pe locul 12, cu 20 de puncte. Lideră este ACS U-BT Cluj-Napoca (36 puncte, 18 jocuri), urmată, în ordine, de BC CSU Sibiu (32 p, 17 j), CSO Voluntari (31 p, 18 j), FC Argeş Piteşti (28 p, 17 j) şi SCMU Craiova (25 p, 15 j). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5602 secunde