Tinerii canotori de la CSM Constanţa, campioni balcanici

23866
Tinerii canotori de la CSM Constanţa, campioni balcanici - 1-1695215868.jpg

Articole de la același autor

Salbă impresionantă de medalii (15 la număr) pentru România la Campionatele Balcanice de canotaj pentru juniori şi cadeţi găzduite de Lacul „Lebăda” din Pantelimon: şapte de aur, trei de argint şi cinci de bronz.

În clasamentul pe naţiuni după numărul de puncte, Grecia a ocupat prima poziţie, cu 87 de puncte, urmată de România (80 p), Turcia (80 p), Serbia (45 p), Croaţia (38 p), Bulgaria (28 p), Macedonia de Nord (6 p) şi Bosnia-Herţegovina (1 p).

Canotorii de la CSM Constanța şi-au adjudecat cinci medalii, dintre care patru de aur şi una de bronz.

Sergiu Anfimov, de la CSM Constanţa, a câştigat titlurile balcanice la patru rame (alături de Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu şi Constantin Flocea) şi la opt plus unu (alături de Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Antonel Avăcăriţei, Constantin Filip, Sebastian Alexandru Taşcă, Constantin Flocea, Ştefan Bogdan Moaleş şi Andreea Despa).

De asemenea, din acest echipaj medaliat cu aur au făcut parte Constantin Filip şi Andreea Despa, ambii de la CSM Constanţa.

Un alt canotor de la clubul constănţean, Darius Simion, şi-a trecut în palmares medalia de bronz la patru vâsle, alături de Ştefan Cobzaru, Emil Gabriel Sicean şi Silviu Marian Dumitriu.

La două vâsle, Constantin Filip a fost aproape de podium, terminând cursa pe locul al patrulea.

Sportivii juniori sunt antrenaţi la CSM Constanţa de Marian Grijuc şi Gabriel Vodă.

Prima pistă olimpică de canotaj din România, cu o lungime de 2.000 de metri, a fost inaugurată cu o cursă specială în care au concurat trei echipaje de 8+1, compuse din legendele canotajului românesc. Cursa a fost câştigată de echipajul din care au făcut parte Elisabeta Lipă, Constanţa Burcică, Angela Alupei, Viorica Susanu Chermeş, Veronica Cochelea, Rodica Şerban Florea, Georgeta Andronache, Doina Ignat şi Elena Georgescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5479 secunde