Toate pânzele sus, la Regata Universităților din Constanța

360
Toate pânzele sus, la Regata Universităților din Constanța - toatepanzele-1499000112.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, pe luciul lacului Siutghiol, s-a desfășurat cea de-a Xll-a ediție a Regatei Universităților din Constanța, competiție organizată de Universitatea Maritimă Constanța, în parteneriat cu Clubul Universitar Neptun, sub egida Federației Române de Yachting. 


Întrecerile au fost extrem de antrenante, în ambele de concurs: "canoe 10+1", unde s-a vâslit pe o distanță de aproximativ 1.000 metri, și "yachting" - clasa Ypton 22, în care s-a navigat pe un poligon triunghiular de minim 3000 metri în sistem de match race.
Toate ambarcațiunile au fost puse la dispoziție de Universitatea Maritimă Constanța. Anul acesta, pe lângă organizatori și Academia "Mircea cel Bătrân", au fost prezenți și vecinii de peste Dunăre, Academia Navală "Nikola Vaptsarov" din Varna (Bulgaria). 


v v v 


Tot săptămâna trecută, la Eforie Nord, au avut loc alte trei competiții importante de yachting: Laser Europa Cup, Campionatul Național de Laser Standard și Optimist "Black Sea Cup". 


Europa Laser Cup a adunat sportivi din România, Serbia, Ucraina, Grecia, Bulgaria și Republica Moldova. Delegația tricoloră a reușit să obțină patru medalii: două de aur, una de argint și una de bronz. Tarkan Bolat (YCRR) și Andrei Zitti (Sailing Academy) s-au dovedit cei mai valoroși velieri ai Campionatului Național de Laser Standard.


La Optimist "Black Sea Cup", cei mai mici dintre sportivi, optimiștii, s-au luptat și ei cu valurile. La băieți, locului 1 a fost ocupat de Mihai Andronic, urmat de Costa Verioti (Nautic Yachting Club) și Andreas Boicenco (Nautic Yachting Club). La fete, ocupantele primelor poziții au fost Iris Reșit (Știința Constanța) și Sara-Nicole Stan, podiumul fiind completat de Ariana Teodora Pătrașcu (Electrica Constanța). 


Tot la Optimist fete, dar la junioare, clasamentului a fost următorul: 1. Sara-Nicole Stan, 2. Ariana Teodora Pătrașcu, 3. Sara Cristina Patache (Electrica Constanța). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4977 secunde