Tomitanii și Cristian Cojocaru, excluși din turneul Oval 5!

1541
16
Tomitanii și Cristian Cojocaru, excluși din turneul Oval 5! - rugby13415759061341606893-1341743680.jpg

Sancțiune dură: conducerea Asociației Sportive Oval 5 Beach Rugby România a decis, vineri, să excludă din Turneul Oval 5 Beach Rugby de la Mamaia echipa AS Tomitanii Constanța și pe antrenorul Cristian Cojocaru.

Întruniți în ședință de urgență, conducătorii Asociației Sportive Oval 5 Beach Rugby România au luat o drastică hotărâre, fără precedent: echipa AS Tomitanii Constanța și antrenorul Cristian Cojocaru au fost excluși din competiție. Motivul? Gravele prejudicii de imagine aduse organizatorilor și sportivilor participanți la competiție! 


"Echipei AS Tomitanii și antrenorului Cristian Cojocaru li se interzic înscrierea și participarea în orice competiție organizată de Oval 5. AS Tomitanii și oficialii acestui club sunt suspendați pe viață din competițiile sportive organizate de asociația noastră", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Sportive Oval 5 Beach Rugby România, Vasile Chirondojan. 


Ce a generat această sancțiune fără precedent? Ei bine, Cojocaru este acuzat de atitudine nesportivă la meciuri, dar și că a postat pe site-urile de profil comentarii răutăcioase și a aruncat astfel cu noroi în munca, eforturile (deloc mici!) și investiția organizatorilor.
"Nu putem rămâne indiferenți la aceste atacuri, mai ales că nu sunt lansate pentru prima oară. I-am tolerat ieșirile mulți ani, însă totul are o limită. Asociația, federația, clubul nostru și-au unit forțele pentru a organiza un turneu de anvergură europeană, cu 500 de copii participanți, și nu permitem ca un individ să împroște cu lături. De altfel, mi-am consultat avocatul, pregătim dosarul și îl vom da în judecată pe Cojocaru, pentru jigniri repetate aduse clubului și asociației", a explicat Chirondojan. 


Mai mult, Comisia de disciplină, condusă de Petruț Chirilă, a primit și un referat întocmit de profesorul Radu Nicolae Mocanu, prin care acesta informează că, la meciul pe care echipa sa, CS CFR "Gh. Duca" Constanța, l-a susținut, în data de 4 iulie, în compania Tomitanilor, oficialii acestui club au adus jigniri la adresa sportivilor săi.
"Auzind cele adresate de conducătorii echipei Tomitanii, jucătorii mei au rămas marcați și revoltați totodată", se arată în referatul semnat nu numai de profesorul Mocanu, ci și de jucătorii Claudiu Trandafir, Alexandru Cozma, Valentin Cojocaru, Ionel Melinte și Sebastian Iuliu. 


Comportamentul nesportiv al lui Cojocaru a fost sesizat și de directorul de turneu, Lucian Osatiuc, și de responsabilul cu arbitrii, Gheorghe Stoica, dar și de mulți alți antrenori și simpli spectatori.

"Cazul Cojocaru" va fi pus în dezbatere și la nivelul Federației Române de Rugby.
"Pe baza raportului președintelui asociației și al directorului de turneu, federația va pune în discuție acest subiect. Personal, cunosc comportamentul lui Cristian Cojocaru, nu este prima oară când face așa ceva. I-am explicat că asemenea atitudini fac de rușine rugby-ul românesc. A scris că e o competiție dezastru. Păi trebuie să demonstreze acest dezastru. Sunt copii veniți de la sute de kilometri distanță, părinții lor citesc acele comentarii și ce cred oare că se întâmplă pe litoral? Îi solicit lui Cojocaru să trimită în scris ce înseamnă organizare dezastruoasă. Cert este că asemenea lucruri nu aduc niciun beneficiu rugby-ului. Va fi o ședință la federație și se va lăsa cu sancțiuni", a explicat Bogdan Cantor, director dezvoltare FRR.

Finalele Turneului Oval 5 Beach Rugby au loc sâmbătă, pe arena din zona Cazino Mamaia, și tot atunci se va desfășura și un meci de old-boys între veteranii din Constanța și cei din București. Câștigătorii vor primi Trofeul "Viorel Spinei".

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
El Comandante
7 iulie 2012
Baaaa, hotilor!

Ati auzit de libertatea cuvantului? Cum adica "a postat pe site-urile de profil comentarii răutăcioase"? Iar, declaratia Marelui Patron (sic!) al RC Cleopatra cine a scris-o? Martalogul - vezi in DEX definitia termenului respectiv! - ala de Mihalache? Ca dl Chirondojan cu cele 2-3 clase ale lui sigur nu are asemenea cuvinte in vocabular! Cat despre "profesorul" Mocanu (apropos, sa ne dea si noua lucrarea de licenta sa vedem si noi cat de "profesor" este acesta!), ce sa faca si el? Avand in vedere ca de la Cleopatra mananca si el, trebuia sa pupe mana stapanului si sa umble cu sifoneli ordinare! Piele, pacat de tine, candva erai baiat educat! Nu mai scapa rugby-ul asta de dinozauri gen Ghe. Stoica!

Fundasul
7 iulie 2012
Profesorul Mocanu

Mocanu nu este panarama aia care l-a reclamat si pe Sasu ? Bravo mai baieti, asa stiti voi sa faceti treaba. Iar cu Tomitanii, bravo voua, ati reusit. Asta nu era cumva echipa aia care va batea pe unde va prindea ? Daca puneti o vorba la federatie sa ii excluda si din competitiile judetene si nationale, se poate spune ca ati reusit. Nu mai are cine sa va arate cum se joaca rugby. Felicitari, sunteti tari. Daca Cristi Cojocaru a gresit, trebuia sa il sanctionati pe el, nu sa excludeti copiii din competitie... Rusine celor care gandesc asa!

Suporter
7 iulie 2012
Mafia din rugby

Nesimtitilor cum puteti sa excludeti o echipa de copiii din competitie unde vreti sa ajungeti cu asemenea timpenii sa va fie rusine... Iar despre domnul Mocanu nu cred ca are licenta de profesor sau a sustinut proba de doctorat in rugby in gradina la RC Cleopatra si noi nu stim, ca sa antrenezi o echipa de copiii trebuie sa treci de un examen psihologic,pacat de tine mai baiatule au inceput sa te manipuleze cei din conducere asa cum vor ei sa le fie lor bine este cea mai mare rusine pentru rugby-ul Constantean sa apareti cu asemenea timpeni in presa.

unul mai batran
7 iulie 2012
avetiva ca fratii

eprea mtanica familia rugbyiului constantean ca sa va certati asea.piele cand ti se spune de doi ca esti bea te duci sa te culci.de unde ati scos numele asta de turneu?sant curios cum pronunta bietul tutu.nu puteati sa-i ziceti memorial traian doiciu sau nicusor dinu sau grigore?

monica
7 iulie 2012
nodul din gat

Daca vreunul dintre voi cei care il tot mancati pe la spate pe cristi ,a-ti face ce face el, a-ti avea si voi rezultate dar se vede cum sta treaba .Noi crestem copiisi punem suflet pentru ei sa ajunga sa fie mandrii de ei .punem suflet in ceea ce facem. crestem copii ai judetului Constanta ,nu din alte regiuni ale tarii .Ne implican in educarea lor si incercam sa ajutam cum putem pe cei cu probleme sociale.Stiti voi oare ce inseamna sa faci aceste lucruri? copii de la clubul tomitanii nu sunt batuti injurati sau umiliti cum se intampla la alte cluburi.sunt respectati pentru ca asa vor devenii oameni de valoare . cat despre organizarea dezastruoasa cristi are dreptate .ganditi-va ce le-ati oferit acestor copii inafara de o proasta organizare .va supara adevarul .voi credeti ca parintii care au venit la aceasta competitie nu au vazut ce faceti voi cei care ati organizat oval 5. rusine sa va fie .stiti ce ati realizat? nimic !ba mai mult ati starnit un antrenor care iubeste rugbyul sa va arate ca tot nu il veti invinge cu toti banii vostrii .atunci cand veti mangaia copii ,cand le veti spala voi echipamentul atunci cand le veti asculta problemele de orice fel ,atunci veti avea si rezultate .sa stiti ca, cu mancatoria asta nu pe cristi il distrugeti ,distrugeti rugbiul .nu ati stiut sa apreciati oameni de valoare precum sorin tranca sau sasu dar stiti sa distrugeti prin orgoliile voastre pe toti care chiar isi doreau sa faca ceva in rugby acest sport care se spune ca e un sport practicat de gentalmeni. Daca Cristi este nodul vostru in gat ,zic sa beti niste apa sa va treaca nodul si sa va uitati la voi ce fel de oameni sunteti si sa va ganditi ce aveti de facut de acum inainte .

Tatiana Stoica
7 iulie 2012
Copiii trebuie sustinuti intotdeauna!

Despre Clubul Tomitanii am auzit numai lucruri bune, ma gandesc ca rezultatele vorbesc de la sine! Domnul Cojocaru a sprijinit copiii, i-a disciplinat, s-a interesat tot timpul de evolutia scolara a acestora tinand legatura cu scolile din care provin.

El Comandante
7 iulie 2012
E foame de bani, "baeti"!

Invidia e maxima! Intr-un an de competitii, Tomitanii au avut rezultate cat celelalte cluburi locale la un loc! Au demonstrat un management modern, un antrenor care stie sa lucreze cu copii si ca au potential! Veniti sa vedeti un antrenament al Tomitanilor ca sa-ntelegeti care e viitorul rugby-ului! Tutu, Nache, Piele, etc ar trebui s-apara la "Asa NU"! Stim bine cine-s astia 3: niste bipezi fara scrupule, fara onoare! Sa va fie rusine, bah!

copil
7 iulie 2012
va prindem va rupem

ne vom mai intalni noi la turnee cleospartilor si sa vedeti ce o sa va dam cu terenul in cap o sa umblati numai prin ambulante sau dupa tribune vomand!!

Linia II ITC
7 iulie 2012
tema de meditat

Cristi, imi pare rau ca nu sunt in tara, sa te pot sustine. Eu cred ca trebuie facut un memoriu la FRR, pentru a descrie exact care e turneul organizat de individul Chirondojan. Cit despre actiunea lui in Instanta, voi fi alaturi de tine, in orice calitate (aparator, martor etc), sa le prezint si eu judecatorilor situatia echipamentului furat de acest individ de la jucatorii fostei echipe (pe care a desfiint-o) CS Constructorul!!!!

Linia II ITC
7 iulie 2012
PROPUNERE

Prieteni ai rugby ului din Constanta, pina cand vom sta sa asistam la expansiunea nulitatilor si hotilor asupra rugby ului? Ieri s-au luat de Cata Sasu, azi de Cojo, maine poate nu vom mai avea voie sa mai spunem nimic despre hotiile din rugby. Haideti sa ne mobilizam si sa luat atitudine !

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Decembrie 2011
Stire din Sport : Campionii Cupei 1 Decembrie la șah
Pagina a fost generata in 0.2342 secunde