Trambulina începe să prindă rădăcini. Mircea Brânzea, specializare în Italia

190
Trambulina începe să prindă rădăcini. Mircea Brânzea, specializare în Italia - g-1629459810.jpg

Articole de la același autor

Fostul multiplu campion la gimnastică aerobică al CS Farul Constanţa Mircea Brânzea, în prezent antrenor şi arbitru, împreună cu Alexandru Avasiloae (gimnast) şi Florin Avasiloae (antrenor), se află, în această perioadă, în Italia, invitaţi de Societa Gimnastica Milano 2000 la un cantonament comun de pregătire cu gimnaşti şi antrenori italieni de la trambulină.

Fiecare dintre ei participă la workshop-uri specifice. Astfel, Alexandru învaţă şi perfecţionează elemente de dificultate, pentru a-şi pregăti cât mai bine exerciţiile pentru Campionatele Mondiale de juniori din noiembrie. Gimnaştii prezenţi în cantonament au avut atât şedinţe de învăţare şi perfecţionare a poziţiei de bază a corpului în cele trei faze ale mişcării (bătaie, zbor şi aterizare), cât şi antrenamente pentru perfecţionarea orientării în plasă pe toată durata zborului.

Luigi Meda, antrenor principal al lotului de seniori al Italiei şi director al Academiei Naţionale de Trambulină, a predat cursuri de învăţare a elementelor de mică şi mare dificultate, de formare individuală a sportivului, programe de biomecanică şi mobilitate.

La rândul său, arbitrul internaţional Francesca Beltaroni a detaliat codul de punctaj celor prezenţi.

În perioada 25-28 noiembrie 2021, România va avea, în premieră, un gimnast înscris în competiţie la Campionatele Mondiale de juniori de la Baku (Azerbaidjan). Alexandru Avasiloae va avea ca adversari, la categoria 17-21 ani, peste 100 de sportivi din 38 de ţări. Campion naţional şi balcanic la sărituri în apă de pe trambulina de trei metri, Alexandru speră să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 la trambulină.

Foto: Federaţia Română de Gimnastică / frgimnastica.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5338 secunde