Satisfacţia de a concura la Jocurile Olimpice

Gimnasta Maria Holbură, de la CS Farul: „Sunt fericită că am reuşit să ajung până aici”

810
Gimnasta Maria Holbură, de la CS Farul: „Sunt fericită că am reuşit să ajung până aici” - gimnasta2-1627307821.jpg

Articole de la același autor

Gimnasta constănţeană Maria Holbură, de la CS Farul, reprezentanta României la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a arătat mulţumită de evoluţia sa, deşi a încheiat concursul departe de calificarea în finală sau în finalele pe aparate.

Cu un total de 49,166 puncte (13,166 la sărituri, 11,000 la paralele, 12,700 la bârnă şi 12,200 la sol), Maria Holbură, de la CS Farul Constanţa, nu a putut emite pretenţii la vreo finală, însă îi rămâne satisfacţia de a fi executat exerciţiile fără ratare la prima sa participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

„Dacă m-aş fi antrenat mai mult, sigur aş fi reuşit mai mult, dar sunt fericită că am reuşit să ajung până aici, chiar dacă m-am pregătit doar din luna mai la Bucureşti”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, Maria Holbură.

Ea a terminat concursul de la individual compus, desfăşurat la Ariake Gymnastics Centre din Tokyo, pe locul 65.

„A avut un concurs bun, a reuşit să-şi ducă exerciţiile până la capăt, fără ratare, a făcut exact ce i-am cerut. Am lucrat cu ea două luni şi jumătate, abia din luna mai, când a venit în Bucureşti. A fost bine, dar, din păcate, acesta a fost nivelul ei de dificultate şi nu l-am putut creşte în timpul acesta scurt”, a explicat antrenorul Cristian Moldovan.

În finala probei de individual compus, au acces primele 24 de sportive, cele mai mari punctaje fiind obţinute de americanca Simone Biles, calificată în toate finalele pe aparate, cu 57,731 puncte, urmată de brazilianca Rebecca Andrade (57,399), americanca Sunisa Lee (57,166), rusoaicele Angelina Melnikova (57,132) şi Vladislava Urazova (57,099) etc.

XXX

Început la Campionatele Mondiale din 2014, duelul dintre Larisa Iordache şi Simone Biles a continuat de la distanţă. Au concurat în aceeaşi subdiviziune a calificărilor, a III-a. Biles, alături de colegele sale din echipa SUA, Larisa într-o grupă mixtă, din care a mai făcut parte şi Maria Holbură. Cvadrupla campioană olimpică de la Rio, la toate cele patru aparate, Larisa, doar la bârnă, din cauza problemelor la gleznă.

Larisa s-a prezentat în fața arbitrelor cu un singur gând: să prezinte ce a antrenat şi să-şi demonstreze valoarea. Și a făcut-o, chiar dacă a ieşit în lacrimi de pe podiumul competiţiei, ajutată de antrenoarea Lăcrămioara Moldovan. A fost notată cu 14,133, al patrulea punctaj din calificări la bârnă.

„E ceva normal pentru mine să concurez cu dureri. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am simţit o pocnitură şi nişte dureri groaznice”, a declarat Larisa Iordache, după concurs. A ajuns împreună cu antrenorul Cristian Moldovan şi dr. Dan Tănase la investigaţii suplimentare, iar după ce a efectuat testul de rezonanţă magnetică la clinica din Satul Olimpic, i s-a pus un diagnostic de entorsă metatarsiană care necesită o pauză de trei zile.

Finala de la bârnă este programată pe 3 august. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5156 secunde