Aventuri la JO de la Tokyo! Bucurie mare la scrimă, socoteli încurcate la gimnastică

214
Aventuri la JO de la Tokyo! Bucurie mare la scrimă, socoteli încurcate la gimnastică - aventuri-1627214943.jpg

Articole de la același autor

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România şi-a adjudecat deja prima medalie, prin scrimera Ana-Maria Popescu, iar alţi tricolori continuă cursa către podium. Medalii vor mai veni, cu siguranţă, sperăm să fie cât mai strălucitoare!

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă, după ce a fost învinsă, sâmbătă, în finală, de chinezoaica Yiwen Sun, scor 10-11, prin „tuşa de aur”. Românca a pierdut dramatic, în prelungiri, şi a ratat pentru a doua oară titlul olimpic, după ce, în 2008, la Beijing, şi-a adjudecat tot argintul.

„Sper ca de data asta să fie suficient, să nu mai fie ca data trecută, când am pierdut aurul. Sper ca de data asta să fie mai bine şi să asigure un buget de bun simţ pentru viitorul scrimei româneşti”, a declarat Ana-Maria Popescu la TVR.

Speranţe la medalii mai vin de la canotaj, unde echipajele de dublu vâsle feminin şi patru rame fără cârmaci masculin ale României s-au calificat în finalele A, după ce au câştigat cursele de duminică.

La dublu vâsle feminin, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, duble campioane europene, au câştigat prima semifinală cu timpul de 7 minute, 4 secunde 31 sutimi, având un avans de cinci secunde faţă de următorul echipaj, cel al Noii Zeelande. Vicecampioanele mondiale din 2019 vor evolua în finala A pe 28 iulie.


În proba masculină de patru rame fără cârmaci masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au terminat pe primul loc în seria de recalificări de duminică, în 6 minute, 9 secunde 72 sutimi. Finala A este programată pe 28 iulie.

Iar la tenis, Mihaela Buzărnescu (33 ani, 168 WTA), calificată in extremis la JO, în urma retragerii multor jucătoare, a învins-o pe americanca Alison Riske (31 ani, 36 WTA), scor 6-7 (0), 7-5, 6-4, sâmbătă, în prima rundă a probei de simplu. Debutantă la JO, românca o va înfrunta în turul al doilea pe cehoaica Marketa Vondrousova (22 ani, 41 WTA).

XXX

Lipsită de şansă a fost, însă, Andreea Chiţu. Participantă la cea de-a treia sa ediţie consecutivă a JO, judoka română a fost învinsă în optimile categoria 52 kg, de italianca Odette Giuffrida prin ippon la Golden Score, duminică, în arena Nippon Budokan din Tokyo.

Nici planurile lui Marian Drăgulescu nu au ieşit aşa cum şi-ar fi dorit. Gimnastul în vârstă de 40 de ani, vicecampion olimpic la Atena, în 2004, la sol, a ratat calificarea în finala de la sărituri. „Marocanul” a încheiat pe locul 16 calificările la acest aparat, cu o medie de 13,999 puncte (după sărituri de 13,466, respectiv 14,533), care l-a scos prematur din lupta pentru medalii.

La tenis de masă, perechea română Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs a fost învinsă de cuplul chinez Xin Xu / Shiwen Liu, scor 0-4, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt. Campioni mondiali în 2019 şi principali favoriţi la medalii la Tokyo, chinezii au obţinut victoria după 30 de minute.

Ovidiu Ionescu nu a putut trece de turul doi în proba de simplu, fiind învins, duminică, de brazilianul Gustavo Tsuboi, cap de serie nr. 25, scor 1-4. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5185 secunde