Viitorul sună bine la tenis de masă! Un nou podium european pentru constănţeanca Elena Zaharia

149
Viitorul sună bine la tenis de masă! Un nou podium european pentru constănţeanca Elena Zaharia - viitorul2-1627214988.jpg

Articole de la același autor

Bilanţ excelent pentru delegaţia României participantă la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori Under-19 de la Varazdin (Croaţia): patru medalii, dintre care una de aur, în proba feminină pe echipe (Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Adela Strună şi Evelyn Ungvari), două de argint, la dublu mixt (Darius Movileanu şi Elena Zaharia) şi dublu masculin (Darius Movileanu şi Eduard Ionescu), şi una de bronz, în întrecerea masculină pe echipe (Darius Movileanu, Andrei Istrate, Eduard Ionescu, Andrei Tomica şi Mihai Roşca).

Ultimele două medalii ale tricolorilor au fost câştigate în week-end-ul trecut. Darius Movileanu şi constănţeanca Elena Zaharia, de la LPS „Nicolae Rotaru”, şi-au adjudecat argintul în proba de dublu mixt, după ce au fost învinşi în finală, scor 0-3, de francezii Alexis Lebrun şi Camille Lutz.

În sferturi, românii trecuseră de ruşii Damir Ahmetsafin şi Liubov Tenţer, scor 3-1, iar în semifinale îi eliminaseră, după o partidă de mare luptă, scor 3-2, pe polonezii Samuel Kulczycki şi Anna Brzyska.

În proba masculină de dublu, Darius Movileanu şi Eduard Ionescu au cucerit tot medaliile de argint, după ce au cedat, scor 1-3, în finală, în faţa polonezilor Samuel Kulczycki şi Maciej Kubik. Anterior, în sferturi, cei doi români îi spulberaseră, scor 3-0, pe francezii Alexis Kouraichi şi Benjamin Fruchart, iar în semifinale, au lăsat un singur set perechii Ivor Ban (Croaţia) / Csaba Andras (Ungaria), scor 3-1.

La simplu masculin, Darius Movileanu a fost întrecut, în sferturile de finală, de francezul Alexis Lebrun, scor 2-4, şi tot în sferturi s-a oprit şi Ioana Sîngeorzan, la dublu feminin, unde ea şi partenera sa, grecoaica Malamatenia Papadimitriou, în ciuda unui debut perfect de partidă, s-au înclinat în faţa polonezelor Anna Brzyska şi Zuzanna Wieglos, scor 2-3 (11-1, 9-11, 5-11, 11-7, 11-13).

Tot în proba feminină de dublu, Camelia Mitrofan, de la CS Farul Constanţa, şi Emilija Riliskyte (Lituania) au fost învinse, în optimi, scor 2-3, de rusoaicele Elizabet Abraamian şi Natalia Malinina.

Iar la simplu feminin, ambele constănţence s-au oprit din nou în faza optimilor. Elena Zaharia a trecut în 16-imi de Anastasia Dimitrenko (Ucraina), scor 4-3, dar a pierdut în faţa Dariei Kisel, din Belarus, scor 2-4, în timp ce Camelia Mitrofan, după ce a dispus de Klara Hrabicova (Cehia), scor 4-1, a fost eliminată de o rusoaică, Natalia Malinina, scor 1-4.

La simplu masculin, Andrei Istrate l-a învins pe danezul Theo Dyejaer cu 4-0, însă a cedat în optimi, scor 2-4, în faţa germanului Kay Stumper, iar Eduard Ionescu a trecut de suedezul Martin Friis cu 4-2, dar a fost învins în optimi de polonezul Maciej Kubik, scor 3-4. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3891 secunde