Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia

Medalie de bronz! Constănţeanca Eliza Samara a servit, din nou, pentru istorie

269
Medalie de bronz! Constănţeanca Eliza Samara a servit, din nou, pentru istorie - medalie-1624795390.jpg

Articole de la același autor

Ultima competiţie majoră înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia le-au oferit jucătorilor ocazia de a-şi testa forţele în compania unor adversari, în general, non-asiatici şi de a face corecţiile necesare.



Eliza Samara a obţinut cel mai bun rezultat al României la Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia (Polonia), competiţie găzduită de complexul Centralny Osrodek Sportu Torwar, cucerind unica medalie a delegaţiei tricolore: bronz în proba de simplu.

După victoriile din optimi (4-2 cu suedeza Christina Kallberg) şi sferturi (4-2 cu germanca Sabine Winter), constănţeanca s-a calificat în semifinale, însă o altă reprezentantă a Germaniei, Petrissa Solja, i-a blocat calea spre titlu. S-a terminat 4-2 pentru germancă, după un meci de mare luptă, iar eleva antrenorului Viorel Filimon rămâne cu medalia de bronz.

„Felicitări, Eliza, şi mult succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, au transmis reprezentanţii CSA Steaua Bucureşti, clubul la care este legitimată sportiva constănţeană.

Dintre românce, doar Daniela Dodean Monteiro a mai acces în optimi, fază în care a fost eliminată de Fu Yu (Portugalia), după o partidă fără istoric, scor 0-4.

Adina Diaconu s-a oprit în 16-imi, 3-4 cu Sofia Polcanova (Austria), în acceaşi fază Bernadette Szocs fiind spulberată, scor 1-4, de suedeza Linda Bergstrom.

Campioană continentală la simplu în 2015, la Ekaterinburg, Eliza Samara a mai fost prezentă în optimile de finală ale altor două probe. La dublu feminin, constănţeanca a făcut pereche cu Daniela Dodean Monteiro, fiind învinse de reprezentantele Germaniei Nina Mittelham şi Sabine Winter, scor 1-3, iar la dublu mixt, alături de austriacul Robert Gardos, s-a înclinat în faţa cuplului francez Jia Yuan / Emmanuel Lebesson, scor 1-3.

Fără îndoială, nu a fost Europeanul Bernadettei Szocs, care nu a putut să depăşească faza optimilor nici la dublu mixt, în care l-a avut partener pe Ovidiu Ionescu, românii fiind învinşi, scor 2-3, de perechea germană Nina Mittelham / Dang Qiu.

XXX

În proba masculină de simplu, dintre români, cel mai lung parcurs l-a avut Ovidiu Ionescu, înfrânt în sferturi de finală, scor 1-4, de portughezul Marcos Freitas, în timp ce Hunor Szocs a ieşit din competiţie încă din optimi, 2-4 cu Mattias Falck (Suedia).

La dublu masculin, românii au pierdut încă din 16-imi: Hunor Szocs / Rareş Şipoş - Kirill Skachkov / Vladimir Sidorenko (Rusia), scor 1-3, şi Ovidiu Ionescu / Lubomir Pistej (Slovacia) - Tiago Apolonia / Joao Monteiro (Portugalia), scor 1-3. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.445 secunde