Pentru a treia oară consecutiv

Constanţa găzduieşte un turneu de calificare pentru Europenele de baschet 3x3

280
Constanţa găzduieşte un turneu de calificare pentru Europenele de baschet 3x3 - constanta-1624561048.jpg

Articole de la același autor

Competiţiile internaţionale de baschet 3x3 vor reveni în România la sfârşitul acestei luni. În zilele de 26 şi 27 iunie, Constanţa va găzdui, pentru a treia oară consecutiv, un turneu de calificare pentru Campionatele Europene de baschet 3x3.

Turneul de pe litoral este organizat de către Federaţia Română de Baschet, Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa şi Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa. Evenimentul va fi transmis în direct pe Digi Sport.

Turneul FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier va reuni, în arena amenajată pe Faleza Cazino, 27 de echipe reprezentând 15 naţiuni.

Naţionala feminină a României, calificată şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi-a câştigat deja biletele şi la turneul final al Europenelor, prin prisma poziţiei ocupate în clasamentul mondial. Fetele vor juca însă şi la turneul de la Constanţa, la fel cum au făcut-o şi în 2018, atunci când turneul final a fost organizat la Bucureşti.

Alături de România, în turneul feminin vor mai fi prezente Letonia, Ungaria, Ucraina, Belarus, Estonia, Slovacia, Lituania, Suedia, Marea Britanie, Irlanda şi Kosovo.

Naţionala masculină de baschet 3x3 a României va trebui să lupte la Constanţa pentru calificare, alături de alte 14 echipe naţionale: Letonia, Ungaria, Ucraina, Belarus, Estonia, Slovacia, Lituania, Suedia, Marea Britanie, Irlanda, Kosovo, Ţările de Jos, Georgia şi Cipru.

La fiecare categorie, echipele vor fi împărţite în patru grupe, urmând ca primele două clasate să avanseze în runda eliminatorie. Câştigătoarele celor patru meciuri din runda eliminatorie se califică la FIBA 3x3 Europe Cup 2021.

În cazul naţionalei feminine a României, dacă va ocupa unul dintre primele două locuri în grupă, nu va accede în meciurile eliminatorii de calificare, urmând să cedeze locul echipei aflate pe locul trei.

Turneul final al FIBA 3x3 Europe Cup va avea loc, în perioada 10-12 septembrie, la Paris.

XXX

După turneul de la Constanţa, din data de 1 iulie, „acvilele” vor intra pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, începând un regim de carantină în cadrul bazei olimpice Sydney 2000, iar în data de 15 iulie, este programată plecarea delegaţiei olimpice a României spre Japonia.

Iată programul oficial al meciurilor pe care naţionala tricoloră le va susţine în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokoy: 24 iulie: China - România şi România - Japonia; 25 iulie: România - Italia şi România - SUA; 26 iulie: Mongolia - România şi România - Comitetul Olimpic din Rusia; 27 iulie: Franţa - România.

Pe 27 iulie, sunt programate sferturile de finală, iar pe 28 iulie, semifinalele şi finalele. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5975 secunde