Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia

Bătălii dure în grupele preliminarii. Românii continuă cursa pentru medalii

219
Bătălii dure în grupele preliminarii. Românii continuă cursa pentru medalii - batalii-1624471643.jpg

Articole de la același autor

Găzduite de complexul Centralny Osrodek Sportu Torwar din Varşovia (Polonia), întrecerile Campionatului European individual de tenis de masă au debutat în forţă, iar reprezentanţii României sunt creditaţi cu şanse mari la medalii. Se anunţă o săptămână de foc!



Programată între 22 şi 27 iunie, după ce a fost amânată pentru acest an, actuala ediţie a Campionatelor Europene de tenis de masă aduce la start nouă sportivi români şi patru antrenori, în drumul spre podiumul continental, în probele de simplu şi dublu.

La simplu feminin, Andreea Dragoman a bifat o victorie şi o înfrângere în Grupa a 13-a şi o înfruntă în turul preliminar pe Darya Kisel, din Belarus, iar în Grupa a 14-a, Adina Diaconu a legat două victorii, 3-1 cu Alina Jagnekova (Estonia) şi 3-2 cu Anna Wegrzyn (Polonia).

Constănţeanca Eliza Samara, Bernadette Szocs şi Daniela Dodean Monteiro sunt acceptate direct pe tabloul principal.

La simplu masculin, Hunor Szocs a terminat pe primul loc în clasamentul Grupei a 15-a, după două victorii la acelaşi scor, 3-2, în partidele cu Vallot Vainula (Estonia), respectiv Luka Mladenovic (Luxemburg).

Tot prima poziţie, însă în ierarhia Grupei a 22-a, i-a revenit şi lui Rareş Şipoş, care s-a impus, de fiecare dată cu 3-1, în meciurile cu Matas Vilkas (Lituania), respectiv Tamas Lakatos (Ungaria).

Mult mai puţin succes a avut Eduard Ionescu, învins în toate cele trei jocuri disputate în cadrul Grupei a 24-a, în timp ce Ovidiu Ionescu va intra în concurs direct pe tabloul principal.

La dublu masculin, în primul tur de calificare, perechea Ovidiu Ionescu / Lubomir Pistej (Slovacia) a trecut la pas, scor 3-0, de cuplul Marios Yiangou / Ioannis Sgouropoulos (Grecia), Hunor Szocs şi Rareş Şipoş s-au impus la limită, 3-2, în faţa austriecilor David Sedaroglu şi Maciek Kolodziejczyk, iar Eduard Ionescu şi Jakub Zelinka (Slovacia) s-au înclinat, scor 2-3, în faţa perechii Pavel Platonov / Gleb Shamruk (Belarus).

În proba feminină de dublu, perechile române Eliza Samara / Daniela Dodean Monteiro şi Bernadette Szocs / Adina Diaconu vor juca direct pe tabloul principal.

La dublu mixt, Eliza Samara îl are drept partener pe austriacul Robert Gardos, alături de care a spulberat, scor 3-0, în al doilea tur de calificare, cuplul Biljana Mladenova / Kristijan Stanojkovski (Macedonia de Nord). În 16-imile de finală, constănţeanca şi colegul său de echipă îi înfruntă pe reprezentanţii Serbiei Sabina Surjan şi Marko Jevtovic.

Tot în 16-imi la dublu mixt, Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au o misiune dificilă în faţa unei perechi austriece cu „iz” asiatic, formată din Yuan Liu şi Daniel Habesohn, în timp ce Eduard Ionescu şi Zdena Blaskova (Cehia) au fost eliminaţi din turneu, scor 1-3, de dublul Teodor Alexandrov / Polina Trifonova (Bulgaria).

Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia sunt transmise în direct pe ettu.tv. şi Look Sport. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4665 secunde