„Stejarii”, amical de lux cu Argentina, pe noul stadion „Arcul de Triumf”

186
„Stejarii”, amical de lux cu Argentina, pe noul stadion „Arcul de Triumf” - stejarii-1624471567.jpg
Naţionala de rugby a României va întâlni reprezentativa Argentinei, în primul meci test World Rugby al lunii iulie, programat în data de 3 iulie, de la ora 21.00, pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti. Partida va fi transmisă în direct de TVR 1, informează Federaţia Română de Rugby.

„Stejarii” se întorc astfel acasă, după trei ani, ultimul meci disputat aici fiind în 2017, cu Tonga, după care stadionul a intrat în proces de reconstrucţie. Amicalul cu Argentina înseamnă practic inaugurarea oficială a noului stadion „Arcul de Triumf”.

„Este o veste extraordinară pentru toți iubitorii rugby-ului. «Stejarii» revin acasă, mai mult, revin într-un meci de cel mai înalt nivel, cu una dintre cele mai bune echipe din lume. Este un prim meci după mai bine de un an şi jumătate pe care echipa naţională îl dispută cu spectatori în tribune şi avem nevoie de susţinerea tuturor.

Mai mult, jucăm acest meci pe o arenă modernă, un stadion care întotdeauna a fost o sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru jucători, a fost, este şi va fi leagănul rugby-ului românesc”, a declarat președintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

România şi Argentina se întâlnesc la Bucureşti după 29 de ani, ultimul meci disputat aici fiind în 1992, când „Pumele” s-au impus cu 21-18.

Argentina se află pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce „stejarii” se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale, în 2003 şi 2011.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4496 secunde