WTT Youth Contender la tenis de masă

Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, vedetele României în turneul de la Vila Real

504
Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, vedetele României în turneul de la Vila Real - elena2-1621522987.jpg

Articole de la același autor

13 jucători şi jucătoare de tenis de masă din România au participat la WTT Youth Contender, competiţie de mare valoare, rezervată tineretului, găzduită de oraşul Vila Real, din Portugalia. Iar constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, de la LPS „Nicolae Rotaru”, au fost la înălţime!

Reprezentanţii României au avut evoluţii foarte bune la turneul lusitan, urcând pe podium la toate categoriile de vârstă: U15, U17 şi U19.

Având un nucleu de cinci jucătoare legitimate la cluburi din Constanţa - Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu, Andreea Teglas, Ioana Băiaşu, de la LPS „Nicolae Rotaru”, şi Luciana Mitrofan, de la CS Farul -, alături de care s-au mai regăsit Cristina şi Ioana Sîngeorzan, de la CSM Bistriţa, delegaţia feminină tricoloră a cucerit trei medalii, prin Elena Zaharia (argint la U17 şi bronz la U19) şi Bianca Mei-Roșu (argint la U15).

La categoria U19, pe tabloul principal Elena Zaharia a reuşit două victorii categorice, 3-0 cu Sophia Klee (Germania), în optimi, şi 3-1 cu Fabiola Diaz (Puerto Rico), în sferturi, pentru ca, în semifinale, să cedeze, scor 1-3, în faţa germanei Naomi Pranjkovic.

Andreea Teglas şi Luciana Mitrofan s-au oprit în 16-imi, în timp ce Ioana Sîngeorzan a fost eliminată în sferturi de finală, scor 2-3, de o jucătoare din Uzbekistan, Markhabo Magdieva.

La categoria U 17, Elena Zaharia a avut un parcurs şi mai bun, ajungând până în finală, graţie a patru victorii consecutive: 3-1 cu Dorottya Tolgyes (Ungaria), în 16-imi, 3-1 cu Naomi Pranjkovic (Germania), în optimi, 3-2 cu Marla Vidakovic (Croația), în sferturi, şi 3-0 cu Ines Matos (Portugalia), în semifinale. În ultimul act, constănţeanca a cedat la mare luptă, scor 2-3, în faţa Annei Hursey, din Ţara Galilor.

Bianca Mei-Roşu a ieşit din competiţie în optimi, în timp ce Andreea Teglas, Ioana Băiaşu şi Ioana Sîngeorzan nu au trecut de faza 16-imilor.

La categoria U15, de data aceasta jucătoarea nr. 1 a României a fost Bianca Mei-Roşu. Constănţeanca a bifat trei victorii consecutive, 3-0 cu Marla Vidakovic (Croaţia), în optimi, 3-0 cu Mia Griesel (Germania), în sferturi, şi 3-2 cu Anna Hursey (Ţara Galilor), în semifinale, pentru ca, în finală, să fie învinsă, scor 0-3, de Annett Kaufmann (Germania).

În turneul masculin, medaliile României au fost cucerite de Iulian Chiriță, aur la U17 şi U15, Darius Movileanu, aur la U19, Eduard Ionescu, argint la U17 şi bronz la U19, Andrei Istrate, argint la U19 şi bronz la U17, şi Dragoş Bujor, argint la U15.

Antrenorii sportivilor români - Mădălin Ionaşcu, Emilian Bulbuc, Petre Arnăutu şi Marian Filipaş.

XXX

O veste mai puţin plăcută din lumea sportului cu bila de celuloid. Federaţia Română de Tenis de Masă a anunţat amânarea competiţiei Top 16 juniori II pentru o dată care va fi stabilită şi comunicată ulterior. Inițial, turneul era programat, în zilele de 1 şi 2 iunie, la Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9726 secunde