Campionatele Europene de tenis de masă - juniori U19

Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan, decisive în succesul României

156
Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan, decisive în succesul României - elena-1626871448.jpg

Articole de la același autor

Echipele României şi-au asigurat două medalii la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori Under-19 de la Varazdin (Croaţia). În turneul feminin, România se bate pentru aur cu Rusia în marea finală, în timp ce, la masculin, tricolorii dispută finala mică împotriva Spaniei, având bronzul în buzunar.

În componenţa Elena Zaharia (LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa), Camelia Mitrofan (CS Farul Constanţa), Adela Strună, Evelyn Ungvari şi Ioana Sîngeorzan, echipa României a învins, în sferturi, scor 3-1, Ungaria, punctele fiind aduse de Elena Zaharia (3-0 cu Anna Fejos şi 3-0 cu Helga Dari) şi de Camelia Mitrofan (3-0 cu Anna Volentics), punctul formaţiei maghiare fiind obţinut de Helga Dari (3-0 cu Ioana Sîngeorzan).

A urmat meciul din semifinale, unde tricolorele au trecut la pas, cu scorul de 3-0, de reprezentativa Turciei. Ioana Sîngeorzan a dispus de Ozge Yilmaz cu 3-0, Elena Zaharia a învins-o pe Ece Harac cu 3-0, iar Camelia Mitrofan i-a administrat acelaşi sec 3-0 lui Zeynep Karaca.

La masculin, România, în formula Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Andrei Tomica, Mihai Roşca, a dispus, în sferturi, de Italia, scor 3-1. Darius Movileanu a adus două puncte, după 3-0 cu Andrea Puppo şi 3-2 cu John Oyebode, iar Andrei Istrate a câştigat cu 3-1 duelul cu Marco Cappuccio. Într-un alt meci, Eduard Ionescu a cedat la mare luptă, scor 2-3, în faţa lui John Oyebode.

Din păcate, în semifinale, România a fost învinsă de Polonia, scor 0-3, şi a ieşit din cursa pentru titlu, rămânând cu medaliile de bronz. Eduard Ionescu a fost întrecut de Samuel Kulczycki, 2-3, Darius Movileanu a pierdut în faţa lui Maciej Kubik, 0-3, iar Andrei Istrate a cedat în disputa cu Milosz Redzimski, 0-3. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.536 secunde