Gimnastele din proiectul „Ţară, țară, vrem campioane!”, medaliate la concursul internaţional de la Ghent

339
Gimnastele din proiectul „Ţară, țară, vrem campioane!”, medaliate la concursul internaţional de la Ghent - gimnastele-1625077759.jpg

Articole de la același autor

Tinerele gimnaste românce incluse în proiectul „Ţară, țară, vrem campioane!” au urcat pe podium la concursul internaţional de la Ghent (Belgia), trecând în palmaresul delegaţiei ţării noastre înscrise la startul Flanders International Team Challenge nu mai puţin de trei medalii - una de argint şi două de bronz.

La prima competiţie internaţională la care au participat, Bianca Gabriela Vişovan, de la CS Farul Constanţa, Alexia Gabriela Vănoagă şi Valentina Miruna Botez, ambele de la CSS 1 Constanţa, alături de Ella Milena Oprea Creţu, de la CS Dinamo Bucureşti, şi Adina Timea Crişan, de la LPS Cetate Deva, au câştigat medalia de bronz la echipe şi s-au calificat în toate cele patru finale pe aparate.

Junioarele din România, născute în 2008, au fost mezinele întrecerii dominate de reprezentantele Italiei.

În finalele pe aparate, Ella Milena Oprea Creţu şi-a adjudecat medalia de bronz la sărituri, cu o medie de 13.125, şi a fost a cincea la bârnă, Valentina Miruna Botez s-a clasat pe locul cinci la sol şi pe locul şase la bârnă, Adina Timea Crişan a fost a şasea la paralele, Bianca Gabriela Vişovan a opta la sărituri, iar Alexia Gabriela Vănoagă, a şaptea la sol şi a opta la paralele.

În competiţia senioarelor, în finala de la sol, constănţeanca Maria Ceplinschi, de la CS Farul, a fost notată cu 13.250 şi a cucerit medalia de argint, gimnasta antrenată la club de antrenor Carmen Traicu ratând aurul pentru o diferență infimă, 0.025 puncte.

Tot în finala de la sol, Antonia Duţă, de la CS Dinamo Bucureşti, s-a clasat pe locul patru (12.875).

În ierarhia finală, echipa de senioare a României, în componenţa Maria Ceplinschi, Antonia Duţă şi Maria Holbură, sportivă legitimată la CS Farul şi calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ocupat locul opt.

Atât gimnastele junioare, cât şi Maria Ceplinschi fac parte din proiectul „Țară, țară, vrem campioane!”, susţinut financiar de OMV Petrom şi coordonat de antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Belu prin Fundaţia Casa Campionilor.

XXX

Federaţia Română de Gimnastică (FRG) scrie o nouă pagină de istorie şi va susţine pregătirea sportivilor pentru participarea la Jocurile Olimpice din 2024, nu numai la gimnastică artistică, ci şi la trampoline.

Sportivii Alexandru Avasiloae, Darius Todiraşcu, Roxana Doroftei, Antonia Pavel, antrenaţi de Florin Avasiloae, au făcut deja primii paşi şi speră ca, în perioada următoare, să facă salturi cât mai înalte în ierarhia internaţională, trampolina fiind sport olimpic începând cu anul 2000.

„FRG mulţumeşte Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti pentru sprijinul acordat, primii gimnaşti de la trampolină fiind legitimaţi la gruparea militară”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3992 secunde