Cei mai mici baschetbalişti din România se întrec în Festivalul de la Costineşti

186
Cei mai mici baschetbalişti din România se întrec în Festivalul de la Costineşti - ceimai-1625077691.jpg

Articole de la același autor

După un an de pauză, cauzată de pandemia Covid-19, Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), organizează, în perioada 28 iunie - 17 iulie, tradiţionalele întreceri dedicate celor mai mici baschetbalişti din România.

Ca şi la ultima ediţie, din 2019, întrecerile se vor disputa pe durata a trei săptămâni, pe terenurile în aer liber din cadrul bazei sportive BTT de la Costineşti, cu participarea a aproximativ 200 de echipe, evenimentul baschetbalistic juvenil de la malul mării fiind unul dintre cele mai mari din ţară.

Întrecerile se desfăşoară pe categorii de vârstă, după cum urmează:

- săptămâna 28 iunie - 3 iulie: Festivalul Naţional de baby-baschet şi Festivalul Naţional de baby-baschet 3x3;

- săptămâna 5 - 10 iulie: Festivalul Naţional de mini-baschet şi Festivalul Naţional de mini-baschet 3x3;

- săptămâna 12 - 17 iulie: Campionatul Naţional U12 şi Campionatul Naţional U12 3x3.

„Pe durata evenimentului de la Costineşti, toţi participanţii vor respecta condiţiile impuse de autorităţi pe durata pandemiei Covid-19 pentru competiţii în aer liber, iar spectatorii vor avea acces în limita condiţiilor legale în vigoare.

În săptămâna întâi, primii care vor concura pe terenurile din Costineşti sunt cei mai mici baschetbalişti, cu vârsta de până la 10 ani, în cadrul acestor competiţii urmând să participe 43 de echipe din întreaga ţară”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet.

XXX

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României susţine ultimul test oficial înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: etapa de circuit FIBA 3x3 Women’s Series de la Poitiers (Franţa).

„Acvilele” aliniază următoarea formulă: Sonia Ursu, Claudia Cuic, Gabriela Mărginean şi Ancuţa Stoenescu. Antrenor: Tatiana Gallova.

Repartizată în Grupa D, România a susţinut o singură partidă în prima fază a competiţiei din „Hexagon”: 21-17 cu Thailanda, câştigând-o prin neprezentare pe cea de-a doua, în care ar fi trebuit să înfrunte Spania.

Din data de 1 iulie, tricolorele vor intra pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru JO de la Tokyo, începând un regim de carantină în cadrul bazei olimpice Sydney 2000. Pe 15 iulie, este programată plecarea delegaţiei olimpice a României spre Japonia.

Iată programul oficial al meciurilor susţinute de naţionala tricoloră la turneul olimpic de baschet feminin 3x3: 24 iulie: China - România şi România - Japonia; 25 iulie: România - Italia şi România - SUA; 26 iulie: Mongolia - România şi România - Comitetul Olimpic din Rusia; 27 iulie: Franţa - România. Pe 27 iulie, sunt programate sferturile de finală, iar pe 28 iulie, semifinalele şi finalele. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4834 secunde