Reguli stricte la festivalurile şi campionatele naţionale de mini-baschet de la Costineşti

331
Reguli stricte la festivalurile şi campionatele naţionale de mini-baschet de la Costineşti - reguli-1624039500.jpg

Articole de la același autor

Federaţia Română de Baschet (FRB) va organiza, în cursul lunilor iunie şi iulie, pe terenurile complexului sportiv BTT din Costineşti, tradiţionalele întreceri dedicate celor mai mici baschetbalişti.

Seria evenimentelor debutează în data de 28 iunie, cu Festivalul Naţional de baby-baschet şi Festivalul Naţional de baby-baschet 3x3, care se va desfăşura până pe 3 iulie. Apoi, în perioada 5-10 iulie, vor avea loc întrecerile Festivalului Naţional de mini-baschet şi Festivalului Naţional de mini-baschet 3x3, iar între 12 şi 17 iulie, se vor disputa partidele din cadrul Campionatului Naţional U12 şi Campionatului Naţional U12 3x3.

Participanţii la activităţile de la Costineşti vor trebui să respecte cu stricteţe prevederile protocolului medical aprobat de Consiliul Director al FRB, menit a reduce la minimum riscul apariţiei infectării cu virusul Covid-19.

XXX

Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a dat publicităţii programul meciurilor din cadrul turneelor olimpice de baschet 3x3, cu naţionala feminină a României printre participante.

Conform sistemului şi calendarului FIBA, cele opt echipe calificate la turneele de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor juca în faza inaugurală după sistemul „fiecare cu fiecare”, urmând să fie realizat un clasament după ce fiecare echipă a acumulat câte şapte meciuri. Ulterior, echipele situate pe locurile 1 şi 2 în acest clasament vor avansa direct în semifinale, echipele clasate pe locurile 3-6 vor juca în faza sferturilor de finală, în vreme ce echipele de pe locurile 7 şi 8 vor fi eliminate, informează Federaţia Română de Baschet.

La turneul olimpic de baschet feminin 3x3 va fi prezentă şi naţionala României, care va înfrunta selecţionatele Chinei, Japoniei, Italiei, Statelor Unite ale Americii, Mongoliei, Franţei şi Rusiei, cea din urmă evoluând sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia.

Iată programul oficial al meciurilor susţinute de naţionala tricoloră: 24 iulie: China - România şi România - Japonia; 25 iulie: România - Italia şi România - SUA; 26 iulie: Mongolia - România şi România - Comitetul Olimpic din Rusia; 27 iulie: Franţa - România.

Pe 27 iulie, sunt programate sferturile de finală, iar pe 28 iulie, semifinalele şi finalele.

„Acvilele” se află în plină campanie de pregătire la Izvorani, urmând ca, în perioada 20-24 iunie, să joace în cadrul unui turneu amical internaţional, la care au confirmat participarea naţionalele Rusiei şi Ucrainei. Din data de 1 iulie, tricolorele vor intra pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, începând un regim de carantină în cadrul bazei olimpice Sydney 2000. Pe 15 iulie, este programată plecarea delegaţiei olimpice a României spre Japonia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8246 secunde