Competiţie cu surprize la Campionatele Naţionale de gimnastică-junioare de la Constanţa

465
Competiţie cu surprize la Campionatele Naţionale de gimnastică-junioare de la Constanţa - competitie-1623597745.jpg

Articole de la același autor

Patru categorii, patru echipe campioane la Naţionalele de gimnastică-junioare I şi II. Găzduite de Sala Sporturilor din Constanţa, Campionatele Naţionale au reprezentat o bună ocazie pentru oficiali şi antrenori să verifice nivelul la care se află componentele Centrului Naţional Olimpic de Pregătire pentru Junioare.

Competiţie cu surprize la Campionatele Naţionale de la Constanţa, unde 15 cluburi - CSM Arad, SCM Bacău, CSS Bârlad, CS Dinamo Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CSM Cluj, CSS Viitorul Cluj, CS Farul Constanţa, CSS 1 Constanţa, LPS Cetate Deva, CSS Focşani, CSM Oneşti, CS Petrolul Ploieşti - şi-au trimis reprezentante.

Câştigătoare a şase medalii de aur la Europenele de junioare de la Mersin (2020), Ana Maria Bărbosu, sportivă legitimată la CSS Focşani, a concurat doar la paralele, antrenorii considerând că e mai bine să nu forţeze după entorsa de la gleznă.

Asemenea Anei Maria Bărbosu, la această ediţie a Campionatelor Naţionale, un număr semnificativ de gimnaste au concurat doar la anumite aparate sau au fost retrase din competiţie în baza deciziei antrenorilor lor.

„Regulamentul de înscriere, respectiv validare a participării sportivelor la Campionatele Naţionale, conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, permite antrenorilor decizia finală de a confirma, respectiv infirma înscrierile iniţiale, stabilind şi aparatele la care va concura fiecare gimnastă”, au precizat reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică.

În competiția junioarelor I, nivel 6, la individual, cel mai mare punctaj din calificări l-a avut Amalia Puflea, de la CSS Bârlad, urmată de Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, şi de Ana Turcu, de la CS Dinamo Bucureşti, iar la nivel 5, gimnastele din Constanţa - Bianca Vişovan, de la CS Farul, Alexia Gabriela Vănoagă şi Miruna Valentina Botez, ambele de la CSS 1 - s-au calificat de pe primele trei locuri, câştigând titlul şi în competiţia pe echipe.

Întrecerea a fost organizată de Federaţia Română de Gimnastică - în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi CSS 1 Constanţa -, în baza înscrierilor oficiale transmise de către cluburile afiliate, pentru fiecare categorie de vârstă. Dacă în ceea ce priveşte întrecerea individuală a fost doar concurs de calificare, la echipe s-au decernat medalii.


Titlurile în competiţia pe echipe au fost câştigate, la junioare II, de LPS Cetate Deva (nivel 3) şi de CSA Steaua (nivel 4), iar la junioare I, de CSS 1 - CS Farul Constanţa (nivel 5) şi de CS Dinamo Bucureşti (nivel 6).

XXX

Evenimentul s-a desfăşurat cu respectarea normelor şi măsurilor sanitare şi de protecţie în vigoare, în tribunele Sălii Sporturilor din Constanţa fiind permis accesul publicului, în premieră de la începutul pandemiei Covid-19. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4463 secunde