Larisa Iordache, medaliată cu bronz la Cupa Mondială Challenge de la Cairo

183
Larisa Iordache, medaliată cu bronz la Cupa Mondială Challenge de la Cairo - larisa-1622984530.jpg

Articole de la același autor

Gimnasta română Larisa Iordache a cucerit, sâmbătă, 5 iunie, medalia de bronz în finala de la paralele din cadrul Cupei Mondiale de la Cairo (Egipt), cea de-a doua etapă a circuitului Challenge, informează Federaţia Română de Gimnastică.

La o lună şi jumătate de la calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi internarea în spital din cauza problemelor renale, Larisa Iordache a terminat calificările cu cea mai mare notă (13,850; 7,850 la execuţie), iar în finală a fost notată cu 13,166. De asemenea, ea a acces şi în finala de la bârnă, tot cu cea mai mare notă din calificări, 14,00 (8 la execuţie).


Constănţeanca Maria Holbură, de la CS Farul, este rezervă în finalele de la bârnă (11,200) şi sol (11,750), în timp ce Marian Drăgulescu, medaliat cu argint, săptămâna trecută, în etapa de la Varna, s-a retras din competiţie înaintea calificărilor la sărituri, din cauza unei contracturi la spate.

La rândul său, Andrei Muntean a primit pentru evoluţia la paralele, aparatul său favorit, 13,800 (8,500 la execuţie), al patrulea punctaj din calificări, şi a acces în finală. În prima zi de întreceri, el ratase calificarea la sol, fiind notat cu 12.800 (8,000 la execuţie).

Larisa Iordache, Maria Holbură şi Marian Drăgulescu au deja asigurată calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la individual compus (fetele), respectiv sărituri.

Gimnaştii români sunt însoţiţi în Egipt de antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Ştefan Gal şi Marius Urzică, delegaţia tricoloră fiind completată de arbitrii Angela Cacoveanu şi Sebastian Bratan şi staff-ul medical format din Răzvan Spirescu şi Florin Astefanei.

La startul Cupei Mondiale Challenge organizată în premieră de Egipt s-au aliniat sportivi reprezentând 16 naţiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3686 secunde