Stop şi de la capăt! Schimbări pentru performanţă în gimnastica românească

334
Stop şi de la capăt! Schimbări pentru performanţă în gimnastica românească - stop-1620308320.jpg
După rezultatele slabe înregistrate la Europenele de la Basel, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a hotărât restructurarea activităţii lotului feminin de la Deva şi descentralizarea pregătirii celui masculin. Deciziile vor intra în vigoare în data de 1 iunie 2021.

Stop şi de la capăt: schimbări pentru performanţă! Întrunit miercuri, 5 mai, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică (FRG) a analizat prezentările directorilor tehnici Corina Moroşan şi George Predescu şi antrenorilor federali Angela Cacovean şi Viorel Lătăreţu, cu privire la activitatea şi la rezultatele sportivilor români, şi a decis restructurarea activităţii lotului feminin de la Deva şi descentralizarea pregătirii lotului masculin.

Astfel, Antonia Duţă şi Ioana Stănciulescu se vor pregăti la Bucureşti alături de gimnastele calificate la Jocurile Olimpice (Larisa Iordache şi Maria Holbură), cu antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, iar Silviana Sfiringu la Deva, cu grupa coordonată de antrenorul Lucian Sandu.

Component al lotului olimpic, Marian Drăgulescu va rămâne în pregătire la Bucureşti, împreună cu Ştefan Gall, în timp ce gimnaştii din lotul naţional se vor întoarce la cluburi: Andrei Muntean şi Andrei Groza la Dinamo, Raul Şoica şi Robert Paşca la CSM Reşiţa, Emilian Neagu şi Răzvan Marc la CSM Bistriţa, fraţii Gabriel şi Robert Burtănete, Roland Modoianu și Eduard Gavrilă la CSA Steaua.

De asemenea, antrenorii de la cele două loturi îşi vor continua activitatea la cluburile de la care provin.

Cheltuieli finanţate până la Naţionale

Deciziile luate în şedinţa Comitetului Executiv vor intra în vigoare pe 1 iunie, perioadă în care Federaţia Română de Gimnastică va derula toate formalităţile instituţionale necesare punerii acestora în aplicare. Comitetul Executiv a votat în unanimitate descentralizarea lotului masculin, iar federaţia va continua să susţină gimnaştii, care se vor pregăti la cluburi, finanţând cheltuielile acestora până la Campionatul Naţional din luna septembrie.

Până pe 15 mai, Comitetul Tehnic Masculin va analiza şi valida criteriile propuse de directorul tehnic Gheorghe Predescu pentru stabilirea componenţei lotului, iar la Campionatele Naţionale va fi o selecţie open.

„Deoarece Federaţia Română de Gimnastică nu îşi permite să piardă niciun specialist, până la sfârşitul lunii mai, Comitetul Executiv va găsi modalitatea de a valorifica capabilitatea profesională a antrenorilor care au fost implicați în pregătirea celor două loturi”, au mai transmis reprezentanţii FRG.

România va avea trei reprezentanţi în întrecerile de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo: Larisa Iordache, Maria Holbură şi Marian Drăgulescu. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2932 secunde