Micuţele gimnaste de la CSS 1 Constanţa, pe podiumul Cupei „Nadia Comăneci”

145
Micuţele gimnaste de la CSS 1 Constanţa, pe podiumul Cupei „Nadia Comăneci” - micutele2-1619532180.jpg

Articole de la același autor

Sala „Nadia Comăneci“ din Onești a fost luată cu asalt de 57 de mici gimnaste cu vârste între 9 şi 11 ani, multe dintre ele debutante într-o competiție oficială, care au concurat în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Cupei „Nadia Comăneci”. Organizatori - Federația Română de Gimnastică, CSM Onești, Fundația „Nadia Comăneci” și Primăria Onești.

În premieră în istoria întrecerii, concursul de junioare III, nivel 1 (gimnaste de 9 ani) a fost câștigat de o reprezentantă a gazdelor. Adelina Bădic, de la CSM Oneşti, a fost prima la individual compus şi în finalele la sărituri, paralele şi sol.

Dintre constănţence, la junioare III, nivelul 1, s-a remarcat în mod deosebit Ariana Samsonov, de la CSS 1, medaliată cu aur în finala de la bârnă, şi cu bronz în finala de la sărituri şi la individual compus. Ariana Samsonov a mai ocupat locul patru finala la paralele şi locul cinci în finala la sol.

Alte trei gimnaste de la CSS 1 Constanţa au încheiat în Top 10 la individual compus. Astfel, Ana Maria Filimon s-a clasat pe locul patru, Patricia Ştefan, pe locul opt, iar Iasmin Bivolaru, pe locul nouă, aceasta din urmă cucerind medalia de bronz în finala la sol. Antrenor, Petruţa Marcu.


La prima sa participare la o competiție oficială, Daria Bîgu, de la CSS Bârlad, a câștigat cinci medalii - patru de aur și una de bronz. Concurând la junioare III, nivel 2, ea s-a impus detașat la individual compus, paralele, bârnă şi sol, obţinând medalia la bronz la sărituri, într-o finală câștigată de Ana Gabor, de la CSM Oneşti.

Pe lângă premiile oferite de organizatori, Daria Bîgu a primit și bursa „Nadia Comăneci“.

La finalul competiției, toate gimnastele au primit daruri din partea „Zeiţei de la Montreal”, a organizatorilor, partenerilor și sponsorilor.

„Mă bucur că, anul acesta, am reușit să organizăm ediţia a VII-a a acestei competiţii. Ne dorim intrarea în normalitate, iar această cupă să deschidă drumul competițiilor de gimnastică în 2021. Într-o perioadă dificilă, sportul reprezintă o speranță la un viitor mai bun, în siguranță. Aș vrea să le felicit pe micuțele gimnaste că nu au renunțat la pasiunea și visul lor, dar și pe antrenori, că au reușit să le mențină la un nivel ridicat de pregătire pentru viitorul gimnasticii românești”, a declarat Nadia Comăneci.

XXX

Cele 57 de gimnaste participante la competiţie sunt legitimate la 11 cluburi: CSS 7 Dinamo Bucureşti, CSM Arad, CSS 1 Constanța, CS Petrolul Ploiești, LPS Cetate Deva, CSS Bârlad, CSS Focşani, CSM Onești, CSM Onești-Târgoviște, CSM Cluj şi CSS Viitorul Cluj. Toate au încercat să-și demonstrează talentul şi dorinţa de afirmare în sala în care, la Onești, Nadia Comăneci și colegele sale s-au antrenat pentru victoriile obținute pe toate meridianele globului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3616 secunde