„Biletele” pentru JO de la Tokyo, obţinute la Europenele de la Basel

Sacrificii pentru performanţă! Larisa Iordache, internată de urgenţă în spital

307
Sacrificii pentru performanţă! Larisa Iordache, internată de urgenţă în spital - sacrificii-1619103771.jpg

Articole recomandate

Gimnasta română Larisa Iordache este marea învingătoare a Campionatelor Europene de la Basel. Cu o capacitate de control fantastică, asemenea Nadiei Comăneci în 1979, la Forth Worth, Larisa și-a depășit durerile și și-a împlinit visul: calificarea la JO de la Tokyo!



Maratonul calificărilor la Europenele de la Basel s-a încheiat cu obținerea biletului pentru Tokyo de către Larisa Iordache. Gimnasta antrenată de Lăcrămioara și Cristian Moldovan, care a concurat în ultima subdiviziune, s-a clasat pe locul patru în calificări, după reprezentantele Rusiei, Angelina Melnikova, Viktoriia Listunova și Vladislava Urazova.

Au fost doar două locuri eligibile pentru Jocurile Olimpice, cel mult unul de țară. Larisa Iordache este cea de-a 61 sportivă din România care va concura la JO de la Tokyo.

O performanţă obţinută cu mari sacrificii, pentru că, imediat după concurs, Larisa a ajuns la spital însoțită de antrenorul Cristian Moldovan și de dr. Mihai Râşcu. Avea dureri mari, febră 37,8. În urma ecografiei și a CT-ului cu substanță de contrast, medicii au stabilit că este vorba despre o infecție a rinichiului drept. A rămas peste noapte la spital, pentru a începe tratamentul cu antibiotic.

„Am intrat în competiție cu o stare subfebrilă, dar am reușit să concurez și să îmi împlinesc visul. Acum fac investigații și am încredere că totul va fi bine”, a spus eroina delegației României.

Larisa Iordache a început concursul la bârnă, unde a fost notată cu 13.466, a continuat cu 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele.

Celelalte două reprezentante ale României, constănţeanca Maria Ceplinschi (13.400 - sărituri, 9.800 - paralele, 12.933 - bârnă și 13.266 - sol) și Antonia Duță (12.966 - sărituri, 12.500 - paralele, 9.633 - bârnă și 12.100 - sol), s-au clasat pe locurile 38, respectiv 54.

Dublă campioană europeană, anul trecut, la Mersin, Larisa Iordache este singura gimnastă din România calificată în concursul individual de vineri și în finalele pe aparate de duminică, la bârnă (prima notă) și la sol (al şaselea punctaj).

XXX

16 medalii, dintre care şase de aur, a cucerit Larisa Iordache la Campionatele Europene, ultimele patru (două de aur și două de argint), în decembrie, la Mersin, la prima competiție după accidentarea din 2017 și infectarea cu virusul Covid-19.

Dacă medicii își vor da acordul, iar ea se va simți bine, Larisa Iordache va concura pentru medaliile Campionatelor Europene de Gimnastică, de la Basel, vineri și duminică, în direct la Look TV. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5251 secunde