Constanţa are mai multe prezenţe în primele 10 gimnaste ale României în 2020

703
Constanţa are mai multe prezenţe în primele 10 gimnaste ale României în 2020 - fondgimnastica-1611759041.jpg

Articole de la același autor

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, de curând, clasamentul celor mai buni 10 gimnaşti ai anului 2020 din cele trei ramuri: gimnastică artistică masculin, gimnastică artistică feminin şi gimnastică aerobică. La acest capitol Constanţa stă foarte bine, având 11 prezenţe din cele 30 de sportive.

Campioanele care au fost incluse în topul gimnasticii artistice sunt Silvia Sfiringu, Mara Ceplinschi, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură (toate de la CS Farul Constanţa) şi Andreea Preda (de la CSS1 Constanţa).

În 2020, echipele naţionale de gimnastică feminină ale României (junioare şi senioare) au avut o evoluţie incredibilă la Campionatul European de la Mersin (Turcia) , cucerind 14 medalii, iar la acest bilanţ au contribuit şi reprezentantele Constanţei, de la CS Farul şi CSS1.

Dintre cele 14 medalii, opt au fost de aur, cinci de argint şi una de bronz, senioarele cucerind cinci distincţii (două de aur şi trei de argint), iar junioarele - nouă (şase de aur, două de argint şi una de bronz). De la Constanţa au concurat patru gimnaste: la senioare - Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, iar la junioare - Mara Ceplinschi şi Andreea Preda. Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au luat argint cu echipa, iar aceeaşi medalie i-a revenit Silviei la bârnă.

La junioare, Mara Ceplinschi şi Andreea Preda au fost componente ale formaţiei tricolore medaliate cu aur. De asemenea, Mara a cucerit alte două medalii, de argint (la individual compus şi la sol), iar Andreea - una de bronz la bârnă. De asemenea, anul trecut, Constanţa a avut evoluţii deosebite şi la Campionatele Naţionale.

Maria Holbură este singura gimnastă din România care s-a calificat, în 2019, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea nu a putut participa la Europene din pricina unor probleme medicale.

Din corpul tehnic al loturilor României prezente la Mersin au făcut parte și doi antrenori de pe litoral, Nicolae Forminte (CS Farul) și Cătălin Meran (CSS1), alături de: antrenori - Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu, Gina Gogean; staff medical - Răzvan Marcu și Constantin Avramescu; arbitre - Adela Popa și Daniela Trandafir.

Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de antrenoarea Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă). Mara Ceplinschi este pregătită la club de Carmen Traicu și Dana Sofronie, iar în ce o privește pe Andreea Preda, aceasta îi are ca antrenori la club pe Petruța Marcu și Cătălin Meran, iar coregraf este Mihaela Lintzmaier. Fiică de luptător, Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7209 secunde