Simona Halep, șapte ani de când se află în elita tenisului mondial

258
Simona Halep, șapte ani de când se află în elita tenisului mondial - fondhalepp-1611587755.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep este gata să atingă în această săptămână o bornă ireală. Cea mai bună jucătoare de tenis a României este şi cea mai constantă sportivă din circuit, Simona urmând să împlinească, săptămâna aceasta, șapte ani de când se află în elita tenisului mondial.

Se spune că e mai greu să te menţii în vârful unui sport, decât să ajungi acolo, iar Simona Halep ar trebui să aibă răspunsul la această controversă. Constănţeanca nu doar că a ajuns numărul 1 în lume, poziţie pe care a ocupat-o timp de 64 de săptămâni de-a lungul ultimilor ani, ci a reuşit să se menţină 7 ani în top 10 poziţii ale ierarhiei WTA. Astfel, Simona a intrat între primele 10 locuri ale lumii pe 27 ianuarie 2014 şi a rămas acolo până în prezent. Sportiva de la malul mării nu doar că a început astăzi a 346-a săptămână consecutivă în Top 10 WTA, ci conduce şi în clasamentul făcut pe baza acestui criteriu între jucătoarele aflate în activitate.

Dacă luăm în considerare întreaga istorie a circuitului feminin, Simona este abia pe locul 8 ca număr de săptămâni între primele 10 jucătoare ale lumii. Martina Navratilova este sportiva care a petrecut cele mai multe săptămâni la rând în top 10 WTA, fix 1.000, ea fiind urmată de Steffi Graf (625) şi Gabriela Sabatini (508).

Pentru a mai avansa o poziţie, Simona trebuie să o depăşească pe Hana Mandlikova, jucătoare care are 421 de săptămâni. Halep nu a fost doar o prezenţă permanentă în Top 10 WTA în ultimii 7 ani, dar ea a fost şi mai mereu în partea de sus a acestui clasament. Concret, în 342 dintre aceste săptămâni a fost în Top 8, 319 săptămâni în Top 5, 228 săptămâni în Top 3 şi 160 săptămâni în Top 2.

Revista Tennis Magazine consideră că Simona Halep şi Naomi Osaka sunt jucătoarele cu cele mai mari şanse să o detroneze pe Ashleigh Barty din fotoliul de lider WTA.

„Când încerci să prezici cine ar putea să o combată pe Barty în lupta pentru primul loc în acest an, două nume ies în evidenţă – două nume care nu doar că ocupă locurile 2 şi 3 în clasamentul WTA, dar sunt şi ultimele lidere mondiale înaintea lui Barty. Aceste jucătoare sunt Simona Halep şi Naomi Osaka. Halep poate că nu a câştigat un Grand Slam în 2020, dar este campioana en-titre de la Wimbledon. De asemenea, ea ştie deja cum e să fii pe primul loc în clasamentul WTA şi a terminat anul pe această poziţie în 2017 şi 2018”, a scris Tennis Magazine. Pe lângă Simona Halep şi Naomi Osaka, Tennis Magazine le mai creditează cu şanse şi pe Sofia Kenin, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Aryna Sabalenka şi Bianca Andreescu. De asemenea, la capitolul surprize sunt trecute Serena Williams, Victoria Azarenka şi Iga Swiatek.

Începând cu 8 februarie, Simona Halep va lua startul în primul turneu de Grand Slam al anului, la Australian Open. Sportiva noastră a ajuns deja la Adelaide, unde se pregătește alături de Darren Cahill de câteva zile pentru noul sezon.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8722 secunde