Simona Halep, 14 zile de carantină înainte de Australian Open. „Sunt pregătită mental”

574
Simona Halep, 14 zile de carantină înainte de Australian Open. „Sunt pregătită mental” - simona-1610122446.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep (nr. 2 WTA) va intra în carantină timp de 14 zile la Adelaide, înainte de a se deplasa la Melbourne în vederea participării la Australian Open, informează organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului.

Mari vedete ale tenisului mondial, precum constănţeanca Simona Halep şi ceilalţi jucători şi jucătoare de pe primele trei locuri ale clasamentului mondial din tenisul profesionist, printre care sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, vor avea parte de o „escală” specială la Adelaide, oraşul din care este originar actualul antrenor al lui Halep, australianul Darren Cahill.

Începând cu data de 15 ianuarie, sute de jucători vor sosi în Ţara Cangurilor şi vor urma o carantină obligatorie de 14 zile, în conformitate cu reglementările sanitare pentru combaterea virusului Covid-19, prevăzute cu ocazia Aussie Open, programat a se desfăşura în perioada 8-21 februarie, pe terenurile de la Melbourne Park.

Directorul executiv al Federaţiei Australiene de Tenis, Craig Tiley, a declarat, pentru Reuters, că organizatorii au nevoie de un al doilea oraş pentru a se asigura că nu depăşesc limita stabilită de autorităţi pentru persoanele aflate în carantină la Melbourne.

Astfel, s-a decis ca primii trei jucători la masculin şi feminin, printre care Ashleight Barty (Australia, nr. 1 mondial) sau Simona Halep, să fie găzduiţi de oraşul Adelaide, după care se vor deplasa la Melbourne, pentru un turneu premergător Australian Open, care se va derula începând din 31 ianuarie, în aceeaşi locaţie.

Autorităţile din statul Australia de Sud au acceptat carantinarea a cel puţin 50 de persoane, doar după ce li s-a oferit posibilitatea organizării unui turneu demonstrativ la Adelaide, în perioada respectivă.

„Aşa că am ales primii trei jucători şi jucătoare, care să participe la turneul demonstrativ, ce va avea loc pe 29 şi 30 ianuarie”, a precizat directorul federaţiei australiene, Craig Tiley.

În perioada amintită, Simona Halep şi ceilalţi aşi ai rachetei vor avea voie să petreacă cinci ore în afara camerelor lor de hotel, pentru a se putea antrena pe parcursul celor 14 zile de carantină.

„Ştiu că va fi dificil din punct de vedere mental, dar consider că experienţele mele în «bulele» securizate din 2020 mă vor ajuta să fac faţă. Sunt mai puţin stresată şi pentru că ştiu că în Australia au Covid-19 sub control şi, odată ce voi ieşi din carantină, voi fi liberă”, a declarat Simona Halep.

XXX

România va avea patru jucătoare - Simona Halep, Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA) şi Irina Begu (79 WTA) - pe tablourile principale ale celor două turnee de categoria WTA 500 care se vor desfăşura în paralel la Melbourne, înaintea Australian Open.

Cu această ocazie, îşi va face revenirea în circuit şi campioana de la US Open 2019, Bianca Andreescu. De origine română, canadianca a ratat sezonul 2020 din cauza unei accidentări.

În total, 92 de jucătoare aflate între primele 100 în clasamentul mondial vor lua parte la cele două turnee, Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic, denumite astfel după două regiuni din statul Victoria.

Jucătoarele din Top 32 WTA vor fi împărţite între cele două competiţii, care se vor desfăşura în perioada 31 ianuarie - 6 februarie, în cadrul Melbourne Summer Series. Fiecare dintre cele două turnee va fi dotat cu premii în valoare totală de 656.530 dolari şi va avea un tablou principal cu 64 de jucătoare, pentru completarea căruia se vor desfăşura calificări. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.738 secunde