Autorităţile au decis! Revelion în carantină, la Constanţa

2595
Constănţenii vor intra în noul an cu restricţii de deplasare atât pe timpul zilei, cât şi noaptea. Carantina va fi ridicată abia pe 1 ianuarie 2021, la ora 20.00, după ce autorităţile au considerat că riscul de infectare este încă destul de mare în municipiul Constanţa.

În urma analizelor de risc trimise de Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, în cursul zilei de marţi, 29 ianuarie, Institutul Naţional de Sănătate Publică a avizat ieşirea din carantină pentru localitatea Ovidiu, la 1 ianuarie, la ora 00.00, şi pentru localitatea Grădina, pe 30 decembrie, la ora 12.00. Decizia a avut ca fundament scăderea ratei de incidență sub media națională, alături de alte criterii cuprinse în analizele de risc.În ceea ce priveşte municipiul Constanța, propunerea a fost însă să fie menținută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Se consideră că, în municipiul Constanța, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidență.


„De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedință de județ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situația este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe țară privind rata de incidență. De aici, hotărârea autorităților de a menține măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănțeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricții, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”, a precizat Silviu - Iulian Coşa, prefectul județului Constanța.


Un nou lot de doze de vaccin, la ConstanţaPe de altă parte, în cursul zilei de marţi, 29 decembrie, a mai ajuns la Constanţa un lot 8.775 de doze de vaccin anti-Covid-19. Acestea au fost depuse în Centrul regional de depozitare Constanţa, de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu”. Ulterior, dozele vor fi distribuite către cinci dintre cele şase unităţi medicale care tratează pacienţi cu COVID-19, din judeţ, pentru a începe imunizarea personalului medical. Este vorba despre Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, Secţia Exterioară Agigea, Spitalul Militar Modular Constanţa, Spitalul Municipal Mangalia şi Spitalul Municipal Medgidia. Medicii, asistenţii şi infirmierele din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa au fost deja vaccinaţi, în mare parte, cu excepţia celor cu contraindicaţii, la acest moment.


În perioada următoare, va fi demarată şi imunizarea personalului sanitar din celelalte spitale din judeţ, atât de stat, cât şi private.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4372 secunde