UNICEF cere ca profesorii să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID-19

1215
UNICEF cere ca profesorii să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 - unicefprofesorivaccin-1608756279.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii UNICEF au cerut ca profesorii şi învăţătorii să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru ca procesul de învăţământ să se poate desfăşura cu prezenţă fizică, iar centrele şcolare să rămână deschise.

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite a transmis că această colectivitate ar trebui să fie vaccinată imediat după personalul sanitar din prima linie şi categoriile de risc. De altfel, cele două grupuri vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor.



„Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie”, este de părere Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF. „Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la decizia guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate pe o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”, insistă reprezentantul UNICEF.


Potrivit acestuia, cu cât vor petrece mai mult timp copiii în afara şcolii, cu atât este mai probabil ca ei să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală şi va fi mai dificil pentru părinţii lor să revină la locurile de muncă. „Sunt decizii dificile care obligă la realizarea unor sacrificii dificile. Ceea ce nu ar trebui să fie dificil este însă decizia de a face tot ceea ce este posibil pentru a salvgarda viitorul generaţiei viitoare”, subliniază Henrietta Fore.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5895 secunde