Acord cu privire la Programul multianual privind piața unică

602
Acord cu privire la Programul multianual privind piața unică - acord-1608756956.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană întreprinde acțiuni pentru a îmbunătăți funcționarea pieței unice, în vederea consolidării competitivității întreprinderilor europene, în special a IMM-urilor și, totodată, a unei mai bune protecții a consumatorilor. Ambasadorii statelor membre au aprobat un acord încheiat între președinția germană a Consiliului și Parlamentul European cu privire la Programul UE privind piața unică pentru perioada 2021-2027.



Principalele obiective ale programului sunt:
- să îmbunătățească funcționarea pieței interne;

- să consolideze competitivitatea întreprinderilor din UE, inclusiv a IMM-urilor;

- să permită dezvoltarea unor standarde europene de înaltă calitate;

- să asigure un nivel mai înalt de protecție a consumatorilor;

- să contribuie la creșterea nivelului sănătății umane, a animalelor și a plantelor, precum și a nivelului bunăstării animalelor;

- să promoveze statistici de înaltă calitate, prompte și fiabile.



Programul aduce laolaltă activități finanțate în prezent în cadrul a șase programe diferite. Bugetul său total este de 4,2 miliarde de euro. Aceasta constituie o finanțare suplimentată cu 119 milioane de euro în comparație cu propunerea inițială a Comisiei din urmă cu 2 ani.


Principalele modificări asupra cărora s-a convenit în comparație cu propunerea Comisiei includ:
- un accent mai puternic pe supravegherea pieței;

- mai multe detalii privind modul de sprijinire a întreprinderilor mici și mijlocii (cu trimiteri specifice la sectorul turismului și la economia socială) și privind modul de protejare a intereselor consumatorilor.



Pe baza textului convenit (sub rezerva aprobării sale politice de către Parlamentul European), Consiliul va adopta poziția sa în primă lectură la începutul anului 2021. Parlamentul European va aproba apoi poziția Consiliului în primă lectură, iar regulamentul va fi considerat adoptat în a doua lectură.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.559 secunde