Superliga de rugby, etapa a şaptea

Record nedorit de Tomitanii Constanţa. 101 puncte încasate de la Steaua!

314
Record nedorit de Tomitanii Constanţa. 101 puncte încasate de la Steaua! - record-1622984584.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul constănţean a coborât enorm ştacheta performanţei la nivel de seniori. Confruntată cu grave probleme financiare, ACS Tomitanii bifează înfrângere după înfrângere în Superligă, cuvântul care i se potriveşte cel mai bine, la ora actuală, echipei de pe litoral fiind amatorismul.

Disputat, sâmbătă, 5 iunie, pe stadionul „Ghencea” din Bucureşti, meciul dintre Steaua şi ACS Tomitanii Constanţa, contând pentru etapa a şaptea a Superligii de rugby, s-a încheiat cu victoria zdrobitoare a gazdelor, scor 101-26 (54-7), „militarii” reuşind nu mai puţin de 15 eseuri, 13 dintre acestea transformate.

Mai mult, Steaua devine prima echipă din Superligă ce trece de borna celor 100 de puncte marcate.

Partida n-a avut istoric, bucureştenii reuşind trei eseuri, toate transformate, în chiar primele 10 minute, 21-0. „Tăvălugul” n-a putut fi oprit de firava defensivă constănţeană, care, până la pauză, a încasat eseu după eseu, până la 54-0.

Cu doar câteva secunde înainte de a intra la cabine, Adrian Ion a pus primele puncte pe tabelă pentru Tomitanii, după o pătrundere frumoasă, eseu transformat de Tiqe Iliesa, 54-7.

Constănţenii au început curajos a doua repriză şi, după mai multe puncte de fixare, au marcat un nou eseu, prin Florian Ciocoiu, 54-12. Steaua s-a distanţat apoi la 75-12, în mai puţin de un sfert de oră, pentru ca, în minutul 59, după o frumoasă fază colectivă, Ciprian Lucaci să culce balonul în terenul de ţintă, eseu transformat de Sorin Cristache, 75-19.

Până la final, pentru Constanţa a mai marcat Etonia Saukuru, eseu transformat de Cristian Cojocaru, dar Steaua nu a oprit motoarele şi a depăşit borna de 100 de puncte marcate.

XXX

Mult mai echilibrate au fost celelalte partide ale etapei. SCM Timişoara a strâns rândurile şi s-a impus, cu scorul de 28-25, pe teren propriu, în faţa campioanei en-titre CSM Ştiinţa Baia Mare, în timp ce, pe stadionul „Florea Dumitrache”, CS Dinamo Bucureşti a trecut destul de greu de Universitatea Cluj, scor 35-20 (14-17), graţie evoluţiei excelente din repriza a doua.

În clasament, pe primul loc se află CSA Steaua Bucureşti, cu 30 puncte, urmată de CSM Ştiinţa Baia Mare (26 p) şi Dinamo (20 p). Timişoara ocupă poziţia a patra, cu 18 puncte, dar şi un meci mai puţin disputat, iar Constanţa este ultima, fără niciun punct la activ.

În ultima etapă a turului, sâmbătă, 12 iunie, CSM Ştiinţa Baia Mare va juca acasă cu CSA Steaua, ACS Tomitanii Constanţa va primi, pe stadionul „Mihail Naca”, replica celor de la Dinamo, iar duminică, 13 iunie, U Cluj va întâlni pe SCM Timişoara. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5567 secunde