Imbatabilă la Cupa Mondială. Larisa Iordache, aur în finala de la bârnă

134
Imbatabilă la Cupa Mondială. Larisa Iordache, aur în finala de la bârnă - imbatabila2-1623072321.jpg

Articole de la același autor

Cu 45 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Larisa Iordache a revenit cu succes în competiţii, câştigând două medalii la Cupa Mondială Challenge de la Cairo (Egipt).

După bronzul de la paralele, adjudecat în prima zi a finalelor, gimnasta română a cucerit, în ziua a doua, medalia de aur la bârnă. În finală, Larisa a avut exerciţiul cu cea mai mare dificultate (6,0), dar a stat cu emoţii până la evoluţia ultimei concurente, pentru că a ratat la pirueta cu două rotaţii. Ea a obţinut în finală nota 13,366, fiind urmată de Diana Varinska (Ucraina) şi de Zeyna Ibrahim (Egipt).

În finala masculină de la paralele, Andrei Muntean s-a clasat pe locul opt, notat cu 12,300, după ce se calificase cu a patra notă.

Larisa Iordache, constănţeanca Maria Holbură, de la CS Farul (rezervă în finalele de la bârnă şi sol), şi Marian Drăgulescu (retras înainte de concurs, din cauza unei contracturi la spate) au deja asigurată calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la individual compus (fetele), respectiv sărituri.

Gimnaştii români au fost însoţiţi în Egipt de antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Ştefan Gal şi Marius Urzică, delegaţia tricoloră fiind completată de arbitrii Angela Cacoveanu şi Sebastian Bratan şi staff-ul medical format din Răzvan Spirescu şi Florin Astefanei.

La startul Cupei Mondiale Challenge organizată în premieră de Egipt s-au aliniat sportivi reprezentând 16 naţiuni.

XXX

După concursul de la Cairo, Drăgulescu s-a întors în Europa, pentru a participa la ultima etapă de Cupă Mondială Challenge, programată, în perioada 10-13 iunie, la Osijek (Croaţia). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2855 secunde