BC Athletic Neptun are trei jucători convocaţi la naţionala de baschet 3x3

200
BC Athletic Neptun are trei jucători convocaţi la naţionala de baschet 3x3 - bcathletic2-1622565511.jpg

Articole de la același autor

BC Athletic Constanţa a fost întotdeauna un promotor al tinerilor jucători români şi al baschetului 3x3, iar conducerea clubului de pe litoral anunţă că va continua şi pe viitor dezvoltarea acestor direcţii.



Trei jucători de la BC Athletic Neptun Constanţa au fost convocaţi la lotul naţional de baschet 3x3 al României. Cristian Mâinea, Daniel Mâinea şi Christian Chiţu se află în pregătire la Bucureşti alături de ceilalţi jucători convocaţi pentru „operaţiunea Debrecen”.

„Ne onorează faptul că jucători din cadrul clubului nostru sunt în vederile lotului naţional masculin de baschet 3x3. Ca de fiecare dată, vom încuraja participarea jucătorilor noştri la acţiunile loturilor naţionale şi ne mândrim cu faptul că putem contribui la realizarea de performanţe sportive pe plan internaţional”, a declarat team-managerul BC Athletic, Andrei Talpeş.

Pentru a putea participa la FIBA Universality Olympic Qualifying, România avea nevoie ca Franţa şi Statele Unite ale Americii să nu se califice la JO de la Tokyo după primul turneu, cel de la Graz (Austria). Surprinzător, cele două naţionale nu au obţinut calificarea, iar România a primit dreptul de a participa la turneul de la Debrecen (Ungaria), programat în perioada 4-6 iunie, informează baschet.ro.

Evenimentul se va desfășura în prima săptămână a lunii iunie şi reprezintă o şansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru reprezentativa masculină.

„Vulturii” beneficiază de rezultatele consemnate la turneul preolimpic de la Graz, desfăşurat la finele săptămânii trecute. Aici, în proba masculină, s-au calificat Polonia, Olanda şi Letonia. În schimb, la feminin s-au calificat SUA, Franţa şi Japonia, tricolorele având deja asigurate biletele pentru Tokyo.

În cadrul turneului de la Debrecen, se acordă câte un loc la Jocurile Olimpice atât la masculin, cât și la feminin.

Conform calendarului competiţional, naţionala României se afla pe lista de aşteptare, pe poziţia a treia, pentru o posibilă participare la FIBA 3x3 Universality Olympic Qualifying Tournament, evenimentul care asigură ultima echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo urmând să se desfăşoare la Debrecen.

Următoarea acţiune de pregătire centralizată este programată pentru perioada 15-25 iunie, tricolorii urmând să participe apoi, între 25 şi 28 iunie, la Constanţa, la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2021.

XXX

Echipa masculină de baschet CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naţionale, după ce a învins-o, cu scorul de 81-79, în deplasare, pe FC Argeş Piteşti, în cel de-al treilea meci din faza semifinalelor.

CSM CSU Oradea s-a impus la general cu 3-0, după 78-54 şi 79-59 în primele două meciuri, de pe teren propriu.

În cealaltă semifinală, CSO Voluntari a trecut greu de ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, scor 100-95, pe teren propriu, dar ardelenii conduc cu 2-1 la general. Clujul a câştigat cele două meciuri de acasă, cu 88-83 şi 89-67, iar meciul al patrulea va avea loc tot la Voluntari, miercuri, 2 iunie.

Semifinalele se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2889 secunde