Luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana, calificată la JO de la Tokyo

277
Luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana, calificată la JO de la Tokyo - luptatoarea2-1620575285.jpg

Articole de la același autor

Luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana, sportivă formată la CS Mangalia, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a învins-o pe Samantha Leigh Stewart (Canada), în semifinalele categoriei 53 kg, la turneul preolimpic de lupte de la Sofia (Bulgaria).

În optimi, constănţeanca trecuse de Laura Gabriela Peredo Torres (Mexic), iar în sferturi, de Luisa Elizabeth Valverde Melendres (Ecuador).

Celelalte două componente ale lotului feminin de lupte ale României - Kateryna Zhydachevska (cat. 57 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg) - nu au urcat în finale şi au ratat astfel şansa de a se califica la JO de la Tokyo.

În schimb, la masculin, Alin Alexuc-Ciurariu şi-a asigurat şi el prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele cat. 130 kg, lupte greco-romane.

Campion european în 2020, Alexuc l-a învins în optimi pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, iar în sferturi s-a impus în faţa japonezului Arata Sonoda.


Pentru Alexuc va fi a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul cinci).

Tot la greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, constănţeanul Răzvan Arnăut, de la CS Farul, l-a învins în calificări pe ecuadorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian.


Aşadar, România va avea patru reprezentanţi în întrecerile de lupte de la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6939 secunde