100 de zile până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu: „Cea mai importantă este puterea de a uni!”

229
Preşedintele COSR, Mihai Covaliu: „Cea mai importantă este puterea de a uni!” - presedintele2-1618407481.jpg

Articole de la același autor

Au mai rămas 100 de zile până la ceremonia de deschidere a celei de XXXII-a ediții de vară a Jocurilor Olimpice, competiție care va avea loc la Tokyo, în această vară. Până acum, 60 de sportivi români și-au asigurat participarea la prestigioasa competiție, iar alții încă se luptă pentru „biletele” la Tokyo, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

„Tot ce contează e lupta… echipa și puterea de a uni! Cei mai buni dintre noi vor fi acolo! Jocurile Olimpice Tokyo 2020 înseamnă pentru mine încredere și mândrie! Ne vedem la Tokyo!”, a declarat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

România va fi în mod precis reprezentată la JO de la Tokyo la mai multe discipline: atletism - Florentina Iusco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului); box - Cosmin Gîrleanu (52 kg); ciclism - Vlad Dascălu (mountain bike - cross country), Eduard Grosu (șosea); gimnastică - Marian Drăgulescu (sărituri), Maria Holbură (individual compus); înot - Robert Glinţă și Cristian Martin (100 m spate); lupte - Alina Vuc (50 kg); scrimă - Ana Maria Popescu (spadă individual feminin).

De asemenea, au asigurată prezența în competiția olimpică: echipa feminină de baschet 3x3 - 4 jucătoare, echipajele de canotaj de patru rame (4-) feminin și masculin, dublu vâsle categorie ușoară feminin (2xL), dublu vâsle (2x) feminin și masculin, doi rame (2-) feminin și masculin, echipa masculină de fotbal U23 - 18 jucători, echipajul de canoe dublu (C2-1000 m), echipa feminină de tenis de masă - trei jucătoare și tir sportiv - proba feminină de 10 m pușcă aer comprimat - o sportivă.

Copii, faceţi sport de performanţă!

Invitată online de fosta mare gimnastă a Farului Simona Amânar Tabără, actual director al Academiei Olimpice Române, la o discuție despre sport, de Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, jucătoarea constănţeană de tenis de masă Elizabeta Samara a vorbit despre importanța sportului în viața sa.

Calificată pentru a patra oară la o ediție a Jocurilor Olimpice, Eliza îi îndeamnă pe copii să facă sport de performanță sau măcar o oră de mișcare pe zi.

„Sportul este sănătate! Mișcarea, orice tip de mișcare, că este mersul pe jos, că folosești aparatele din parcuri… orice mișcare este binevenită! Îi îndemn pe copii, în special, să facă sport de performanță și să-și dorească să ajungă acolo sus. Dacă nu, măcar o oră să facă sport. Eu prin sport am învățat ce înseamnă disciplina”, a declarat Elizabeta Samara. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3281 secunde