Naţionala feminină de handbal, în drum spre JO de la Tokyo. „Va fi greu, dar nu imposibil”

220
Naţionala feminină de handbal, în drum spre JO de la Tokyo. „Va fi greu, dar nu imposibil” - nationala-1614627219.jpg

Articole de la același autor

Mai este mai puțin de o lună până la turneul preolimpic, iar componentele naţionalei feminine de handbal a României au petrecut câteva zile împreună, fără antrenorul Adrian Vasile, infectat cu virusul Covid-19.

Totuși, cu ajutorul tehnologiei, selecționerul Adrian Vasile a fost prezent în sală la toate antrenamentele și a condus ședințele tehnico-tactice, ajutat de lângă fete de secundul Bent Dahl și antrenorul cu portarii Jaume Fort Mauri.

„Există o conexiune foarte bună între mine și Adi Vasile. Nu avem ce face în această perioadă. Este mai greu pentru el, că nu e aici. Am căutat cele mai bune metode de a vorbi împreună cu fetele și de a ajunge mesajul nostru la ele”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, Bent Dahl, antrenorul secund al naționalei României.

„Este greu fără Adi, dar măcar a fost prezent alături de noi cu ajutorul tehnologiei. A stat zi de zi, prin intermediul internetului, cu noi la sală, am vorbit mult cu el după fiecare antrenament”, a spus Crina Pintea, pivotul echipei naționale.

„Toate știm importanța acestor meciuri”

Între 19-21 martie, tricolorele vor juca în Muntenegru șansa de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Toate gândurile handbalistelor României se duc de acum la cele mai importante dispute, cu naționalele țării gazdă și Norvegiei, campioana europeană, însă şi duelul cu Thailanda trebuie tratat cu maximă seriozitate.

„Am avut puține zile de pregătire, dar am încercat în acest timp scurt să dăm totul. Orice zi în plus este una câștigată și ne duce mai aproape de ceea ce vrem să arătăm la meciurile de calificare la Jocurile Olimpice. Toate știm importanța acestor meciuri, sperăm să nu le resimțim ca o mare presiune, ci ca pe o bucurie că avem șansa aceasta enormă de a ajunge la marea competiţie de la Tokyo”, a adăugat Crina Pintea.

„Fiecare minut petrecut împreună este important. Mai avem puține zile până la turneul preolimpic, va fi greu acolo, dar nu imposibil. Fetele sunt fericite că sunt la lot, iar acesta este un lucru de care noi ne bucurăm, pentru că aceasta este mentalitatea bună, să faci tot ce poți pentru locul la echipa națională”, a menționat Bent Dahl.

„Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate decât mine la gândul că ar putea ajunge la Jocurile Olimpice, eu am fost la două ediții, știu ce înseamnă să fii acolo”, a completat căpitanul de echipă Cristina Neagu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4324 secunde