Mirel Rădoi: „Degeaba vorbim de finală, dacă nu suntem în stare să trecem de grupe”

383
Mirel Rădoi: „Degeaba vorbim de finală, dacă nu suntem în stare să trecem de grupe” - mirel-1626186510.jpg

Articole de la același autor

Selecţionerul naţionalei de fotbal U23 a României, Mirel Rădoi, a declarat că speră ca tricolorii că cucerească o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă foarte importante în ecuaţie vor fi evoluţiile din faza grupelor.

„În mintea mea de om nebun, am zis că ne batem la o medalie. Dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas. Prima etapă va fi aceea să trecem de faza grupelor. Degeaba vorbim de medalii, de finală, de finala mică, dacă noi nu suntem în stare să abordăm fiecare meci la victorie şi să reuşim să aducem punctele necesare pentru a trece de faza grupelor.

Cred că niciunul dintre noi nu realizează ce înseamnă să participi la Jocurile Olimpice, chiar dacă am colectat foarte multe informaţii despre competiţie, despre istoria sa”, a declarat tehnicianul român.

Lotul echipei României pentru JO 2020 are următoarea componenţă: Marian Aioani, Mihai Popa, Ştefan Târnovanu - portari; Andrei Raţiu, Ricardo Grigore, Andrei Chindriş, Virgil Ghiţă, Alexandru Paşcanu, Radu Boboc, Florin Ştefan - fundaşi; Andrei Ciobanu, Marius Marin, Marco Dulca, Alexandru Dobre, Valentin Gheorghe, Ion Gheorghe, Tudor Băluţă, Eduard Florescu, Antonio Sefer, Ronaldo Deaconu - mijlocaşi; George Ganea, Andrei Sîntean - atacanţi.

Tricolorii s-au reunit încă din data de 30 iunie, la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, acolo unde se pregătesc în regim închis până la plecarea în Japonia, programată joi, 15 iulie.

Conform regulamentului, pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997. Din cei 18 jucători plus patru rezerve, maximum trei pot fi peste limita de vârstă.

Turneul de fotbal va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under-21 la Campionatul European de tineret din 2019, când a ajuns în semifinale.

România face parte din Grupa B la Jocurile Olimpice, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Programul meciurilor în grupa României:

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă - Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)

Honduras - România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă - Honduras (ora locală 17:00, Kashima)

România - Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie

România - Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)

Coreea de Sud - Honduras (ora locală 17:30, Yokohama).

Ultima oară când România a avut o echipă de fotbal la Jocurile Olimpice a fost în 1964, cu celebrul penalty ratat de „Profesorul” Constantin în sfertul de finală cu Ungaria, 0-2, la Yokohama. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1505 secunde