BC Athletic Neptun, pregătiri pentru noul sezon. Puţine „mişcări de trupe” în lotul constănţean

227
BC Athletic Neptun, pregătiri pentru noul sezon. Puţine „mişcări de trupe” în lotul constănţean - bcathletic-1626186453.jpg

Articole de la același autor

După ce a încheiat sezonul precedent pe ultima poziţie în clasament, BC Athletic Neptun Constanţa se pregăteşte pentru noua stagiune a Ligii Naţionale masculine, în care îşi doreşte să îşi ridice nivelul şi să practice un baschet spectaculos.

Puţine noutăţi, în perioada de vară, în tabăra celor de la BC Athletic Neptun Constanţa. Faţă de lotul cu care a fost abordat sezonul trecut, se remarcă plecarea lui Cristian Chiţu, la CSM Ploieşti, pentru ca, la capitolul „înregimentări”, să apară fostul internaţional român Vlad Corpodean, care vine de la CSM VSKC Miercurea Ciuc.

În vârstă de 30 de ani, înalt de 1,94 metri, Corpodean este un jucător de poziţia trei. În sezonul precedent, a disputat 26 de partide pentru echipa din Miercurea Ciuc, având medii statistice de 10,3 puncte, 5,8 recuperări şi 2,7 pase decisive pentru 11,6 la eficienţă, informează baschet.ro.

Vlad Corpodean este un jucător cu experienţă la nivelul Ligii Naţionale, care, în trecut, a mai îmbrăcat maiourile echipelor BCM U Piteşti, BC Mureş, CSM CSU Oradea, Dinamo Bucureşti şi CSM Galaţi.

Dani Mâinea, Cristi Mâinea, Victor Dudaş, Sergiu Ursu, Ştefan Gribinic, Adrian Trandafir şi Mario Lazăr sunt baschetbaliştii care vor continua şi în stagiunea următoare la Athletic Neptun.

În ceea ce-i priveşte pe „Mini-Gladiatorii din Tomis”, nici ploaia nu i-a oprit din a juca baschet. La Festivalul Naţional de mini-baschet de la Costineşti, fetele şi băieţii antrenaţi de Alina Şerban şi Gabriela Ramona Pop continuă competiţia.

„Picii s-au bucurat de baschet şi de timpul liber dintre meciuri. E multă bucurie la Costineşti, pentru că e baschet”, au transmis reprezentanţii BC Athletic.

XXX

Naţionalele de baschet-tineret ale României intră în „focurile” întrecerilor FIBA în această vară, prima fiind selecţionata feminină U20 pregătită de Dan Calancea, care, după un stagiu de pregătire la Târgovişte, a plecat spre Skopje (Macedonia de Nord) pentru a evolua, de miercuri, 14 iulie, în cadrul Grupei E a FIBA U20 Womens European Challengers 2021.

Cea de-a doua naţională tricoloră care a început pregătirile pentru întrecerile europene este cea masculină U20, care se antrenează, tot la Târgovişte, până duminică, 18 iulie. După ce a efectuat vizita medicală la INMS Bucureşti, lotul condus de antrenorul principal Florin Nini şi-a stabilit cartierul general în Cetatea Chindiei şi se pregăteşte în Sala CSS „Ioan Valerian”, informează Federaţia Română de Baschet.

Naţionala masculină U20 va pleca, duminică, 18 iulie, spre Sopron (Ungaria), urmând să evolueze în cadrul Grupei D a FIBA U20 European Challengers 2021, alături de selecţionatele similare ale Elveţiei, Luxemburgului şi Macedoniei de Nord.

Tot în „bula epidemiologică” de la Sopron, se vor desfăşura şi meciurile din Grupa E, iar conform sistemului anunţat de FIBA, după meciurile din grupe, se vor disputa semifinalele şi meciurile de clasament.

În grupe, România va înfrunta mai întâi Elveţia (20 iulie, ora 18.00), apoi Macedonia de Nord (21 iulie, ora 16.30) şi Luxemburgul (22 iulie, ora 15.00). Semifinalele sunt programate pentru 24 iulie, iar meciurile de clasament se vor juca în data de 25 iulie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8312 secunde