Mădălina Bereş şi Robert Glinţă, purtători de drapel ai echipei României la JO Tokyo

188
Mădălina Bereş şi Robert Glinţă, purtători de drapel ai echipei României la JO Tokyo - mmm-1625172168.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a decis, joi, 1 iulie, prin vot, desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo: canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă.

Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său, figurează şase titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegaţii din echipa României, canotajul calificând 36 de sportivi la JO Tokyo 2020. Mădălina Bereş este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul, după Iulică Ruican (Atlanta 1996) şi Elisabeta Lipă (Sydney 2000, Atena 2004).

Robert Glinţă este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multiplu medaliat european şi va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Recordul de a duce tricolorul în stadionul olimpic la deschidere îl deţine kaiacistul Aurel Vernescu, de trei ori consecutiv purtător de drapel, Tokyo 1964, Mexico 1968 şi Munchen 1972.

Primul campion olimpic al sportului românesc, Iosif Sârbu, tir sportiv, a avut onoarea de a purta drapelul la Melbourne 1956.

Cea mai titrată disciplină olimpică a sportului românesc, gimnastica artistică - 71 de medalii câştigate, dintre care 26 de aur -, a dat prima purtătoare de drapel abia la JO Rio 2016. Cătălina Ponor, de la CS Farul Constanţa, triplă campioană olimpică la Atena 2004, a fost cea care a condus echipa României la festivitatea de deschidere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2635 secunde