Transfer de mare viitor pentru Liverpool: au adus cel mai tânăr debutant din istoria Premier League

819
Transfer de mare viitor pentru Liverpool: au adus cel mai tânăr debutant din istoria Premier League - njdjymflmmi1mtjlogi5ytyyodlkntu1-1564309170.jpg

Articole recomandate

Harvey Elliott, puștiul minune al lui Fulham, a semnat cu Liverpool. Puștiul de 16 ani a devenit sezonul trecut cel mai tânăr debutant din istoria Premier League, scrie digi24.ro



După un sezon istoric, în care a câștigat Champions League și a luptat pentru titlu până în ultima etapă, la Liverpool nu au loc mari schimbări. Klopp nu consideră că echipa are nevoie de întăriri, astfel că se preocupă mai mult de viitorul clubului. Ca atare, "cormoranii" au reușit transferul lui Harvey Elliott, un puști care are deja o poveste aparte.

Mijlocaș ofensiv, el a evoluat atât pentru Anglia U15, cât și pentru Anglia U17, având prestații excelente. El a intrat pe radarul lui Real și PSG, însă Liverpool s-a mișcat mai repede. Deocamdată, suma pentru care s-a făcut transferul nu a fost comunicată oficial, dar judecând după vârsta fotbalistului probabil că nu e vorba de foarte mulți bani.


Cel mai tânăr debutant în Premier League


Harvey Elliott a devenit, în mai, cel mai tânăr jucător din istoria competiției. Mijlocașul lui Fulham a debutat în campionatul Angliei, la 16 ani și 30 de zile.

Fără vreo șansă să se mai salveze de la retrogradare, tehnicianul lui Fulham, Scott Parker, s-a ocupat pe final de sezon de viitorul clubului, dorința fiind să revină în prima ligă engleză din stagiunea 2020-2021.

În acest sens, antrenorul a dat șanse mai multor tineri, iar în deplasarea de la Wolverhampton, pierdută de londonezi cu 1-0, a mizat pe cel mai tânăr jucător din lot. Harvey Elliott a intrat în minutul 88 în locul lui Zambo Andre-Frank, devenind cel mai tânăr jucător din istoria Premier League.

Născut pe 4 aprilie 2003, mijlocașul a debutat la 16 ani și 30 de zile. El a depășit recordul stabilit de Matthew Briggs, în 2007, cu 35 de zile.

De notat că fostul puști al lui Fulham a mai prins un meci la prima echipă, pe vremea când avea 15 ani. În 2018 el a fost folosit în deplasarea de la Millwall, dar în Cupa Ligii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3445 secunde