România - Ecuador, în Cupa Davis

Tricolorii se reîntâlnesc cu frații Lapentti

2795
Tricolorii se reîntâlnesc cu frații Lapentti - 678cf2ac49412dcf4ffcf9fa96ad2363.jpg
Multă șansă pentru echipa de Cupa Davis a României, care va întâlni reprezentativa Ecuadorului în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorți efectuată la Londra. Partida se va disputa în perioada 17-19 septembrie, în România.
Victor Hănescu și colegii săi nu au figurat pe lista capilor de serie, dar Zeița Fortuna le-a surâs, evitând să le aducă în cale adversare redutabile, precum Elveția sau Statele Unite ale Americii.
Iată și programul celorlalte dueluri din barajul pentru Grupa Mondială: Columbia - SUA, Israel - Austria, Germania - Africa de Sud, Suedia - Italia, India - Brazilia, Australia - Belgia și Kazahstan - Elveția.
Play-off-ul pentru Grupa Mondială va avea loc chiar înaintea turneului Open România, care se va desfășura la București, în perioada 20-26 septembrie.
România pornește cu un avantaj psihologic în fața Ecuadorului. În 2003, la Quito, tricolorii, cu Horia Tecău și Florin Mergea senzaționali la dublu, s-au impus cu 3-2, într-o atmosferă extrem de ostilă.
Sud-americanii se bazează și acum pe frații Nicolas și Giovanni Lapentti. Palmaresul întâlnirilor directe Victor Hănescu - N. Lapentti este 1-1, iar singurul meci dintre "Hăne" și G. Lapentti a avut loc la Quito, în Cupa Davis, românul impunându-se dramatic, în cinci seturi.
***
Cu un total de 1.105 puncte, tenismanul român Victor Hănescu se menține pe locul 38 în clasamentul ATP, dat, ieri, publicității. Victor Crivoi a coborât două poziții și ocupă locul 159, iar Adrian Ungur a "alunecat" o poziție, până pe 168.
La dublu, cel mai bine clasat român este Horia Tecău, care a urcat două poziții și ocupă locul 35, cu 1.824 de puncte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5239 secunde