RCJ Farul - Steaua București, în finala Cupei României la rugby

Tunete și fulgere peste "Arcul de Triumf"

1063
Tunete și fulgere peste
Finala Cupei României la rugby este precedată
de un nou scandal. După ce RCJ Farul a refuzat să se prezinte la finala mică de campionat, este rândul Stelei să protesteze, pentru că unul dintre jucătorii săi de bază, Dănuț Dumbravă, a fost suspendat. În schimb, georgienii Farului
au fost iertați de FRR
și sunt buni de joc!

Rugby-ul românesc iese din nou în prim-plan, dar nu în ceea ce privește spectacolul din teren sau performanța sportivă, ci prin tărăboiul făcut de cluburi.
Farul a dat tonul, prin neprezen-tarea la meciul pentru medaliile de bronz din campionat, iar Steaua a preluat ștafeta. Conducătorii grupării din Ghencea lansează săgeți otrăvite către federație, care l-a suspendat din nou, pe o perioadă de zece etape, pe Dănuț Dumbravă, pentru că și-a lovit cu piciorul un adversar în finala cam-pionatului, în condițiile în care, după acel meci, jucătorul fusese iertat și a primit dreptul de a evolua pentru selecționata Stejarii București, în Challenge Cup.
De ce s-a reactivat suspendarea chiar înaintea finalei de Cupă? De ce Dumbravă a putut să joace în cupele europene și chiar în semifinala de Cupa României și, la aproape o lună, a fost din nou suspendat? Aceste întrebări îi pun pe jar pe steliști.
În schimb, Farul a primit o veste bună. Cei trei georgieni - Samkharadze, Natriashvili și Koshitashvili - care primiseră câte patru etape de suspendare după incidentele din semifinala de campionat, de la Baia Mare, au fost iertați de restul de pedeapsă și au devenit, astfel, buni de joc în meciul decisiv pentru Cupa României.
Se pare că, după ce a tratat Farul cu duritate ori de câte ori i s-a ivit ocazia, federația a decis să-și îndrepte privirile și spre clubul de pe litoral. Totuși, chiar și cu cei trei georgieni în primul XV, team-ul constănțean pornește cu șansa a doua. Pentru antrenorul Bruce Hodder, ar putea fi ultimul meci pe banca "marinarilor", tehnicianul neozeelandez fiind condamnat să câștige trofeul, după eșecul din campionat.
Finala Steaua - RCJ Farul se dispută sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 19.00, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii" caută a patra victorie la rând
Miercuri, 28 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii" vor să ajungă lângă podium
Pagina a fost generata in 0.3601 secunde