Divizia A la handbal feminin, Seria C

Ultima impresie contează cel mai mult! CSU Neptun încheie anul cu o victorie

134
Ultima impresie contează cel mai mult! CSU Neptun încheie anul cu o victorie - ultima-1607265095.jpg

Articole de la același autor

Ţinând cont de cele opt luni de pauză forţată, generată de pandemia Covid-19, putem spune că echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa a încheiat onorabil primul turneu al Diviziei A1, găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, de sala „Dumitru Colibași” din Brașov.

După ce au avut liber în runda inaugurală şi au remizat (27-27) cu CSM Bucureşti II în cea secundă, handbalistele de la CSU Neptun Constanţa au avut parte de două meciuri tari în etapele trei şi patru ale turneului de sub Tâmpa.

Echipa de pe litoral, antrenată de Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie, a fost învinsă la mare luptă, scor 21-23, de CSU Ştiinţa Bucureşti. La pauză, tabela indica egalitate, 11-11, însă finalul de meci a fost mai bine gestionat de bucureştence.

Pentru CSU Neptun, au marcat: Mihaela Stănciulescu 8, Bianca Căldare 5, Gabriela Moldoveanu 4, Andreea Pintilie 2, Maria Ilie 1, Denisa Bari 1.

Fetele de la CSU Neptun şi-au luat însă revanşa în ultimul meci al turneului şi totodată al anului, impunându-se, cu scorul de 32-23 (17-9), în faţa celor de la CS Danubius Călărași. În acest joc, la echipa constănţeană au debutat cu gol Corina Demici și Lavinia Lazăr, dar și Anastasia Dulceață.

Pentru CSU Neptun, au marcat: Mihaela Stănciulescu 6, Gabriela Moldoveanu 5, Andreea Pintilie 4, Lavinia Lazăr 4, Maria Ilie 3, Diana Hudițianu 3, Georgiana Negoiță 2, Corina Demici 2, Denisa Bari 2 şi Bianca Căldare 1.

În clasamentul Seriei C, CSU Neptun ocupă locul cinci, cu patru puncte. Lideră este CSU Ştiinţa Bucureşti (10 p), urmată, în ordine, de CNE Râmnicu Vâlcea (7 p), HCM Slobozia (6 p) şi CSM Bucureşti II (4 p).

Conform Regulamentului Federaţiei Române de Handbal pentru Divizia A cu trei serii, primele două clasate din fiecare serie și cele mai bune două echipe de pe locul trei se vor califica la turneul final. Ca și până acum, dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele trei locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Națională, echipe de juniori, CNE-uri).

Pentru fetele antrenate de Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie va urma o perioadă de antrenamente și pregătire până la reluarea campionatului, în luna februarie a anului viitor.

România, în grupele principale la EURO

Naţionala feminină de handbal a României şi-a asigurat prezenţa în grupele principale ale Campionatului European din Danemarca, după ce a reuşit să învingă, mult mai greu decât o arată scorul, 28-24 (11-15), reprezentativa Poloniei, sâmbătă, la Kolding, în Grupa D.

Golurile României au fost marcate de Cristina Neagu 8, Lorena Ostase 6, Cristina Laslo 6 (desemnată jucătoarea meciului), Nicoleta Dincă 3, Ana Maria Iuganu 2, Laura Popa 2, Eliza Buceschi 1.

După 19-22 cu Germania şi 28-24 cu Polonia, România va juca, luni, 7 decembrie, de la ora 21.30, ultimul meci din grupă, contra puternicei selecţionate a Norvegiei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5861 secunde