Un antrenor neozeelandez va ajuta staff-ul României pe durata Cupei Mondiale de Rugby 2023

179
Un antrenor neozeelandez va ajuta staff-ul României pe durata Cupei Mondiale de Rugby 2023 - antrenor-romania-1691499890.jpg

Articole de la același autor

Antrenorul neozeelandez Vern Cotter s-a alăturat staff-ului Stejarilor în calitate de consultant pe durata Cupei Mondiale din Franţa (8 septembrie - 23 octombrie), a anunţat Federaţia Română de Rugby pe reţelele de socializare.

Cotter a mai fost prezent la câteva din antrenamentele echipei din această primăvară, în timpul participării la Rugby Europe Championship.

„Mă bucur să fac parte din aventura României la Cupa Mondială de Rugby. Am urmărit antrenamentele echipei încă de la începutul acestui an, din Rugby Europe Championship şi voi fi implicat în calitate de consultant pentru Cupa Mondială, sperând că Stejarii vor progresa şi vor face jocuri bune, depăşind aşteptările tuturor”, a declarat Vern Cotter.

În vârstă de 61 de ani, Cotter are un palmares impresionant, făcând parte din staff-ul tehnic al echipei Crusaders între 2005 şi 2006, ca antrenor de înaintare, apoi între 2006 şi 2014 a antrenat în Franţa, în Top 14, pe Clermont, după care din 2014 a preluat naţionala Scoţiei. A participat cu „Ciulinii” la Cupa Mondială 2015, fiind cel mai de succes antrenor al acestora în era profesionistă, având un procentaj de victorii de 53%.

A revenit în Franţa unde a antrenat, din nou în Top 14, pe Montpellier, după care din 2020 a preluat naţionala Fiji, calificată la Cupa Mondială din Hexagon, demisionând la începutul acestui an, din motive personale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6882 secunde