După 32 de ani

Un ciclist român, în plutonul Jocurilor Olimpice

217
Desfășurată la noul sediu al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frumoasa și funcționala Sală Amfiteatru, conferința de presă care a lansat ediția a 49-a a Turului ciclist al României (2-9 iunie, 1.180 km, în 9 etape) nu putea să nu fie marcată de faptul că, de la JO 1980, de la Moscova, România revine pe șoselele concursului olimpic, prin liderul echipei naționale și câștigător al Turului-2011, Andrei Nechita.

A remarcat acest lucru Ioan Dobrescu, secretar general al COSR: "Suntem bucuroși că putem discuta despre Turul României într-o casă a olimpismului românesc. Pentru noi, ciclismul este un sport important, este un sport al celor care nu vor să renunțe și să țină aprinsă flacăra, chiar dacă toți am avut de întâmpinat dificultăți mari, într-un cuvânt criza. Suntem onorați să fim alături atât sufletește, cât și financiar, mai ales că avem, după 32 de ani, o prezență românească în plutonul de la Londra".

În ceea ce privește partea financiară, momentul important a fost înmânarea cecului de 152.700 lei din partea sponsorului principal, de 15 ani, al Turului, care marchează și tricoul galben, BRD-Groupe Societe Generale, această ceremonie fiind una dintre primele la care participă noul președinte-director general, Alexandre Maymat, care a ținut să sublinieze: "Când ești francez și primele emoții le-ai avut urmărind Turul Franței, nu poți să nu simți la fel și în acest moment. Sprijinim ciclismul pentru că este un sport de caracter, spectaculos și, în același timp, pentru că este un adevărat ambasador al României".

Ca de fiecare dată, în pluton vor fi prezente tricourile distinctive, pentru diversele clasamente ale competiției: tricoul galben - BRD-GSG, al liderului clasamentului general individual; tricoul alb - TNT, combativitate; tricoul verde, pentru cel mai bun cățărător, nemarcat încă de un sponsor; tricoul roșu - NIRO, pentru liderul sprinterilor; tricoul albastru - Bellotto, pentru cel mai bine clasat rutier român; tricoul alb - COSR, pentru cel mai bun tânăr ciclist român în cursă.

Comisar UCI este slovenul Peter Jude, directorul cursei, Valeriu Andoniu, iar arbitru principal - Ștefan Sipoș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3226 secunde