Un fost rugbist al Farului se pregătește să intre în istoria "stejarilor"

290
Un fost rugbist al Farului se pregătește să intre în istoria

Articole de la același autor

Naționala de rugby a României va disputa, în următoarele zile, trei meciuri test, pe stadionul "Arcul de Triumf" din București, împotriva reprezentativelor Statelor Unite ale Americii (12 noiembrie), Canadei (19 noiembrie) și Uruguay-ului (26 noiembrie), toate partidele fiind programate să înceapă la ora 18. 


Cu această ocazie, fostul rugbist al Farului Constanța, Florin Vlaicu, poate ajunge cel mai selecționat "stejar" din istorie. Actualmente jucător la Calvisano (Italia), Vlaicu a strâns până în acest moment 93 de prezențe sub tricolor, fiind la egalitate cu antrenorul principal al Stelei, Cristian Petre. 


"Toată suflarea rugbistică așteaptă cu nerăbdare și emoție anunțul oficial al staff-ului tehnic al echipei naționale a României în vederea partidei cu Statele Unite, în care «Americanu’» nostru poate să doboare vechea performanță de longevitate la națională", se arată pe site-ul Stelei, primul club la care a activat în carieră sportivul în vârstă de 30 de ani.
 
Vlaicu nu se gândește la retragere, declarând în mai multe rânduri că își dorește să devină primul român care atinge recordul de 1.000 de puncte marcate pentru națională, el având în prezent 726 de puncte înscrise. Dacă va atinge această bornă, românul va intra în galeria selectă a jucătorilor ce au reușit această performanță, alături de Dan Carter (Noua Zeelandă), Jonny Wilkinson (Anglia), Neil Jenkins (Țara Galilor), Ronan O’ Gara (Irlanda) și Diego Dominguez (Italia).


Naționala U18 a României va susține în această săptămână, la Bârlad, două meciuri test în compania reprezentativei similare a Republicii Cehe. Primul meci este programat vineri, 11 noiembrie, de la ora 15, iar cel de-al doilea va avea loc duminică, 13 noiembrie, de la ora 11.


Printre cei 29 de jucători selecționați de antrenorul Cosmin Cioriciu se regăsesc și trei jucători legitimați la Constanța: stâlpii Flavian Cuprian (LPS Constanța) și Florian Ciocoiu (ACS Tomitanii), alături de aripa Laurențiu Pocovnicu (ACS Tomitanii).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1764 secunde