Un nou record mondial la parașutism, stabilit de o constănțeancă

258
Un nou record mondial la parașutism, stabilit de o constănțeancă - constanteanca-1576100283.jpg

Articole de la același autor

Atunci când vine vorba de parașutism, Constanța are cu cine să se mândrească. Sportiva Andreea Piștea, în vârstă de 40 de ani, a stabilit în acest an un nou record mondial, ajungând la 15 astfel de performanțe. 


Parașutista s-a întors din SUA, unde a participat la stabilirea unui nou record mondial. 130 de parașutiști s-au prins în cădere liberă deasupra Californiei, Andreea - care participă la salturi în formații mari din 2013 - fiind singurul român invitat la astfel de evenimente. 


Cel mai mare grup din care a făcut parte a fost de 219 parașutiști, iar ca să poată rămâne în elita mondială, se antrenează din greu: face chiar și 400 de salturi în fiecare an! 


Pentru formațiile mari, măsurile de securitate sunt extrem de stricte. Înaintea fiecărui salt, sportivii primesc o prezentare de vreo 20 de pagini: locul în avion, în formație, absolut toate detaliile. 


Antrenamentele pentru salturile în formații mari sunt costisitoare, iar Andreea nu ar fi putut face performanță fără sprijinul Aeroclubului României. 


Constănțeanca încearcă acum să dezvolte această ramură a parșutismului și în România. În viitorul apropiat, vrea să stabilească un record național cu o formație de 40 de persoane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.444 secunde