Constanța a intrat în Cartea Recordurilor, cu Hospice Casa Speranței

302
Constanța a intrat în Cartea Recordurilor, cu Hospice Casa Speranței - fotofondconstantaaintratincartea-1567447949.jpg

Articole de la același autor

Constanța a intrat în Cartea Recordurilor. Hospice Casa Speranței a doboarât recordul mondial Guinness World Records pentru cel mai mare mozaic de baloane format din oameni. Fundația a devenit astfel deținătoarea unui titlu Guinness World Records. Echipa HOSPICE, cu sprijinul a 268 de participanți voluntari, a construit cel mai mare mozaic de baloane format din oameni. 


Acesta a reprezentat o inimă, simbol al devotamentului cu care, de 27 de ani, fundația oferă îngrijire paliativă gratuită, pacienților săi. 


"Suntem extrem de recunoscători că am reușit să realizăm acest record, pentru pacienții noștri. Am spus încă de la început că povestea lor merită să fie recunoscută de Guinness World Records și am demonstrat că niciun obiectiv nu este prea ambițios atunci când vrei sa faci bine. Le mulțumim din suflet tuturor oamenilor care s-au alăturat, voluntar, demersului nostru, precum și partenerilor evenimentului, și promitem să venim cu noi proiecte și să continuăm să facem istorie în domeniul paliației din România", a povestit Mirela Nemțanu, directorul executiv Hospice Casa Speranței.


Reprezentantul Guinness World Records, arbitrul Victor Fenes, a fost cel care a omologat recordul, după ce a participat la eveniment și a constatat că au fost respectate toate regulile impuse. Printre cele mai importante cerințe a fost și cea care stipula ca voluntarii să țină deasupra capetelor baloanele fabricate din materiale biodegradabile, timp de minimum un minut. 
Voluntarii și participanții la record au continuat seara ȋntr-o atmosferă de sărbătoare la concertul Live & Crunchy powered by Carrefour România. Andra, 3 SUD EST și Alex Velea au susținut un spectacol de zile mari ȋn parcarea Centrului Comercial Tom din Constanța. 


"Pentru mine a reprezentat un vis împlinit, care a venit după o perioadă lungă de muncă. Pe lângă bucuria de a fi reușit un eveniment record, sunt mândră că echipa a contribuit la promovarea speranței pentru pacienții cu boli incurabile. Campania de comunicare a constat într-o leapșă virtuală cu balonul speranței, prin care am încurajat oamenii să doneze prin SMS pentru Hospice", a declarat Mihaela Tudor, CEO Tudor Communication.


Și noi putem ajuta!
Hospice Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip. Hospice a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, Hospice a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.


Oricine dorește, poate sprijini pacienții Hospice și cauza îngrijirii paliative cu o donație (https://www.hospice.ro/doneaza/) sau cu un sms la 8844 cu textul TIMP (2 euro pe lună).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde