Dan Barna: "Alianța USR PLUS își dorește alegeri anticipate"

386
Dan Barna:

Articole de la același autor

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, ieri, că alianța USR-PLUS poate intra la guvernare doar în condițiile unei majorități parlamentare care să susțină reformele de care România are nevoie.


"Alianța USR PLUS este decisă și va intra la guvernare și poate intra la guvernare, în orice moment, doar în condițiile unei majorități care să susțină reformele de care România are nevoie. Astăzi, și nu peste cinci ani, România are disperată nevoie de reforme structurale majore. România are disperată nevoie să înceapă investițiile pe care românii le așteaptă, România are disperată nevoie de reformă în educație, în sănătate și în administrație. Aceste reforme pot fi și vor fi realizate de Alianța USR PLUS cu o susținere parlamentară consistentă și reală, care nu se poate realiza decât prin alegeri anticipate. Pentru că noi nu mai vrem să discutăm despre problemele României. Nu mai vrem să adoptăm legi care să facă autostrăzi, ci vrem să avem o guvernare care să înceapă să rezolve aceste necesități", a afirmat Dan Barna, citat de Agerpres, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament.


El a mai precizat că alianța își dorește alegeri anticipate cât mai curând posibil, dar și că România are nevoie de un guvern de tranziție, care să organizeze cât mai degrabă aceste alegeri.


"Soluția alegerilor anticipate este cea în care credem, este cea care poate fi demarată. Imediat după prezidențiale, aceste alegeri ar putea să aibă loc într-un termen cât mai scurt, respectând, evident, procedurile parlamentare, pentru că este un obiectiv pe care eu, ca și candidat al Alianței USR PLUS și ca viitor președinte al României, mi-l asum, acela de a cere actualului Parlament un acord politic în care trebuie să se implice și președintele Iohannis și celelalte partide numite astăzi de opoziție, pentru a agrea realizarea acestor alegeri anticipate, singurele care ne scot, practic, din criza care se conturează", a spus Dan Barna.


Totodată, acesta a adăugat că actuala majoritate a obținut votul populației la alegerile parlamentare din 2016 în baza unor promisiuni care nu au fost onorate. În acest sens, Barna a apreciat că Guvernul Dăncilă nu mai are nicio legitimitate și i-a cerut să vină în Parlament pentru a vedea dacă mai are susținerea necesară sau să plece de la guvernare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4621 secunde