Diana Bursuc, în Top 10 al celor mai bune canotoare din România

Vâsla de platină

3007
Vâsla de platină - ca2445e7441dd680e47e261c1b3a3e59.jpg
Canotoarea Maria Diana Bursuc, de la CS Farul Constanța (antrenor, Dumitru Răducanu), a fost inclusă în clasamentul celor mai bune zece sportive senioare
pe anul 2009, ierarhie întocmită de federația română de specialitate.

Maria Diana Bursuc, sportivă care a făcut parte din echipajul României medaliat cu aur în proba de 8+1 a Campionatelor Europene de la Brest (Belarus), ambarcațiune ce obținuse anterior argintul la Campionatele Mondiale de la Poznan (Polonia), a ocupat locul cinci în Top 10, la egalitate de puncte (360) cu Eniko Mironcic-Barabas, Roxana-Gabriela Cogianu, Ionelia Neacșu (toate de la Steaua București) și Talida-Teodora Stoica (Dinamo București).
Pe primele patru poziții figurează, în ordine, Camelia-Gabriela Lupașcu (campioană europeană și dublă meda-liată cu argint la Mondiale; Dinamo; 610 p), Nicoleta Albu (CS Olimpia București; 600 p), Adelina-Maria Cojocariu (Dinamo București; 450 p) și Ioana Crăciun (Dinamo București; 370 p). Topul este închis de Cristina-Mihaela Ilie (ex-CSU Știința Constanța, transferată la Dinamo; 190 p).
Constănțeni se regăsesc și în ierarhia juniorilor. Ionuț-Alexandru Tache (CSU Știința; 85 p) împarte poziția a treia cu George-Alexandru Palamariu (Liceul "T. Lalescu" Orșova), Silviu-Ștefăniță Voinoiu (CSS Călărași) și Leon Pop (CS Dinamo București), pe locul șapte apare Petre Codău (80 p), de la LPS "Nicolae Rotaru CSS, iar Adelina-Ramona Postăvaru, tot de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS, este pe nouă, cu 60 p.
Cea mai valoroasă junioară este Andreea-Nicoleta Boghian (Liceul "T. Lalescu" Orșova; 150 p), secondată de Mihaela Petrila (LPS Iași; 110 p).

Premii de excelență pentru "O viață în slujba canotajului"
Tradiționala Gală a Canotajului Românesc, în cadrul căreia vor fi premiați primii zece sportivi la categoriile seniori și juniori, precum și cel mai bun antrenor al anului, va avea loc mâine, de la ora 13.00, la Băneasa Shopping City, din București. La eveniment, vor mai participa personalități ale sportului românesc, precum Elisabeta Lipă, Sanda Toma, Doina Ignat, Constanța Burcică, Viorica Susanu sau Camelia Mihalcea.
Vor primi premii de excelență, pentru "O viață în slujba canotajului", Sergiu Zelinschi, Dan Popper, Ion Boicu și Stelian Petrov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2009
Stire din Sport : Elisabeta Lipă de Constanța
Pagina a fost generata in 0.3095 secunde