Velierii constănțeni au triumfat la Cupa Yacht Club "Briz Varna"

201
1
Velierii constănțeni au triumfat la Cupa Yacht Club

Articole de la același autor

La Varna (Bulgaria), a avut loc competiția de yachting Cupa Yacht Club "Briz Varna", unde s-au aliniat la start ambarcațiuni cu vele la clasele Optimist, Cadet, Laser 4.7, Radial, Standard 420 și 470, Finn veterani. 

La clasa Cadet, a fost înscrisă o ambarcațiune de la CS Știința Constanța, avându-i la bord pe Marcel Frangopol, elev la Liceul Teoretic "Traian", și Matei Duca, elev în clasa a V-a la Școala Spectrum din Constanța. Ambii sunt antrenați de către prof. Domnica Micu și au câștigat șase regate. Sportivii au fost însoțiți și de prof. Dumitru Micu, membru în Consiliul Federal.

"Pregătirea de specialitate tehnico-tactică, desfășurată în etapele de pregătire pe apă și pe simulator, a făcut ca echipajul nostru să câștige șase din cele șapte regate, iar în una din ele să se claseze pe locul doi, făcând ca, la premiere, steagul românesc să fluture cel mai sus!", ne-a spus Dumitru Micu.

Vânt puternic, furtună și ambarcațiuni răsturnate!

Cursele s-au desfășurat pe vânt care a alternat în intensitate, însă în cele din urmă, a izbucnit o furtună care a ridicat nisipul zeci de metri în aer și care a pus în dificultate multe ambarcațiuni.

"La un moment dat, nu se vedea decât la câteva sute de metri. Echipajul românesc avea velele ridicate și naviga atât de repede, încât nu ne puteam apropia de el nici cu barca cu motor!", a precizat prof. Micu.

Furtuna nu a trecut fără să lase "victime" printre competitori, mai multe echipaje răsturnându-se. Totuși, pregătirea velierilor a făcut ca, la final, nimeni să nu se întoarcă la țărm rănit.

"Vântul a alternat natural, fără programare, de la slab la furtună, cu valuri dese și înspumate, fiind foarte multe ambarcațiuni răsturnate, ceea ce a creat un deosebit și rar spectacol pe apă. Sportivii au demonstrat o îndemânare ajunsă la perfecțiune, prin manevrele perfecte de coordonare ale cârmei și velelor, prin schimbările foarte dese ale direcției de navigație către obiectivele de parcurs, punând adversarii în impas prin rapiditatea manevrelor efectuate în cascadă și surpriză, avansând la fiecare manevră cu zeci de metri care, totalizându-se la final de regată, se transformau la sute de metri spre deliciul publicului spectator aflat pe ambarcațiuni sau pe malurile lacului marin Varna", a conchis Dumitru Micu.

Sâmbătă și duminică, pe lacul Siutghiol, se va desfășura încă o competiție adresată iubitorilor de vele: Campionatul Județean de Yachting Constanța, la clasele: Optimist, Cadet, Zoom-6, Laser 4.7 și Laser Radial.

Comentează știrea

conversational tone
20 iunie 2014
conversational tone

e-smoking Stiri Sport : Velierii constănțeni au triumfat la Cupa Yacht Club "Briz Varna" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online conversational tone http://venusgallery.it/hangsen-e-liquid-wholesale/510-e-cig-reviews-showcase-user-experience.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4508 secunde